Tavşanlı'da maden ocağında göçük meydana geldi

Göçük altında kalan 7 işçiden 5'i kurtarıldı. Göçükte hayatını kaybeden bir işçinin cesedi çıkarılırken, sağ olduğu bildirilen diğer işçinin kurtarılmasına çalışılıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KÜTAHYA - Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde,  özel bir şirkete ait maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 7 işçiden 5'i kurtarıldı. Göçükte hayatını kaybeden bir işçinin cesedi çıkarıldı. Sağ olduğu ve arama kurtarma ekiplerinin seslerini duyduğu bildirilen diğer işçinin kurtarılmasına çalışılıyor.

İlçeye bağlı Yörgüç köyünün Çanacık mevkisinde Mehmet Çinçineoğlu'na ait maden ocağında, henüz belirlenemeyen bir nedenle göçük meydana geldi.

Olay sonrası Garp Linyitleri İşletmesi Müessesesi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma  ekipleri bölgeye sevk edildi. Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve Belediye Başkanı Mustafa Güler de olay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Ekiplerin yürüttüğü çalışma sonucu, Şaban Bulut, Muzaffer Karaca, Ahmet Faruk Durgun, Hüseyin Zeybek ve Ali Çağlar adlı işçiler kurtarıldı.

Göçük altında yaşamını yitirdiği belirlenen Süleyman Koç'un cesedini çıkaran ekipler, kendilerine seslenerek yardım isteyen Ali Osman Oktay'ı kurtarmaya çalışıyor.

Yörgüç Köyü Muhtarı Kadir Çelik, göçüğün nedenine ilişkin kesin saptamanın henüz yapılamadığını belirterek, ''Göçüğün 500 metre derinlikte, 2-3 metrelik bölümde oluştuğunu biliyoruz. Bir işçimiz hayatını kaybetti. Diğerinin de seslerini arama kurtarma ekipleri duyuyor. Bu işçimizin kurtarılması için tüm imkanlar seferber edilmiş durumda. Aynı ocakta 2007 yılında da bir göçük meydana gelmiş ve 1 işçi hayatını kaybetmişti.''

Bu konularda ilginizi çekebilir