TBCCI, İstanbul ofisini açtı

TBCCI, İngiltere'ye ihracat yapmak ve orada iş kurmak isteyen Türk iş adamları ve girişimcilere hizmet vermeyi amaçlıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası (TBCCI) İstanbul Ofisi'nin açıldığı bildirildi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, İngiltere'ye ihracat yapmak ve orada iş kurmak isteyen Türk iş adamları ve girişimcilere hizmet vermeyi amaçlayan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan TBCCI'ın İstanbul Ofisi'nin, CNR Holding binasında faaliyetlerine başladığı belirtildi.

2003 yılından bu yana TBCCI üyesi olan ve geçen Aralık ayında Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'na seçilen CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin dinamik yapısı, iyi eğitimli genç nüfusu ve stratejik konumu nedeniyle sadece bölgesel değil, küresel ekonominin de yeni çekim ve yatırım merkezi olduğunu kaydetti.

TBCCI İstanbul Ofisi'nin açılışı ile Türkiye-İngiltere arasında ticaret yapmak isteyen kişi ve kuruluşlara talep ettikleri bilgi, rehberlik ve networking hizmetlerini sunan başlıca yorumcu olacaklarını vurgulayan Erem, "Bana göre İngiltere'ye ulaşmanın en iyi yolu TBCCI'dır. İstanbul ofisimizin faaliyete geçirilmesindeki ana amaç da bu yolu daha kısa, daha verimli yapmak içindir" dedi.

Türkiye'nin İngiltere'ye ihracatının her geçen gün daha da arttığını belirten Erem, 2010 yılı ilk dört ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 45,5'lik ihracat artışı yaşandığını kaydetti.

CNR'ın düzenlediği 60'a yakın fuarın yurt dışında tanıtımını yaparak, İngilizler'i Türkiye'ye davet ettiklerini bildiren Erem, "Amacımız iki ülke arasındaki ticareti artırmak. Evteks Fuarı'na İngiltere'den gelen alıcı sayısında her yıl yüzde 100 artış var bundan dolayı çok mutlu ve gururluyuz. Türkiye ile İngiltere arasında hala çok değişik sektörlerde işbirliğine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Henüz birbiriyle tanışmamış bir sürü kuruluş, ortaya çıkartılmamış bir dizi fırsat var. Türkiye, yerel bölgesel ve uluslararası pazarlarda geniş bilgi ve deneyim yelpazelerine sahip, müşterilerinin ihtiyaçlarını çok iyi bilen, dinamik bir fırsattır. Amacımız Türk ve İngiliz kültürlerinin bir sentezini oluşturabilmektir. Bu sentezde de en önemli köprülerden biri TBCCI olmalıdır" ifadelerini kullandı.

TBCCI Yönetim Kurulu Başkanı Sir. Dr. Harvey Marshall ise Türkiye'de bundan sonrası için iş bağlantıları yaratmak ve İngiltere ile hiç ticari ilişkisi olmamış iş adamlarıyla temasa geçerek fırsatları anlatmak istediklerini ifade etti.

Türk Lirasının Pound karşısında ciddi değer kazandığını ve İngiltere'ye yatırım yapmak için mükemmel bir zaman olduğunu belirten Marshall, "Özellikle inşaat, gıda, avukatlık hizmetleri ve tekstil sektörlerinde Türk yatırımcılar için İngiltere'de büyük fırsatlar var. İki ülke arasında son yıllarda gelişen ticaret hacmi ile İngiltere Türkiye'nin en büyük ikinci ihracat ve sekizinci en büyük ithalat ortağı haline geldi" dedi.

İngiltere'nin İstanbul Başkonsolosu H.E. Jessica Hand de, Türk ekonomisinin son yıllarda çok güçlendiğini ve hızla büyüdüğünü kaydederek, İngiliz yatırımcılar için çok büyük potansiyel oluşturduğunu dile getirdi.

Özellikle ticari ilişkilerde sorun yaratan vize sistemini tekrar gözden geçirdiklerini ifade eden Hand, öğrenciler ve iş adamlarına kolaylık sağlayacak uygulamalar üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir