TBMM, akıllı güvenlik ağına kavuşuyor

Meclis'e toplam 640 yeni kamera kurulacak; bu kameraların 619'u full HD, 6'sı da plaka tanıma kamerası olacak. Mevcut 128 kamera da sisteme dahil edilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bir holding patronunun sahte araç kartı ile beş kişinin de sahte MİT'çi olarak girerken yakalandığı Meclis kampüsü, kurulacak yeni kamera sistemiyle akıllı bir güvenlik ağına kavuşuyor.  

Alınan bilgiye göre, TBMM ana binası, yeni Halkla İlişkiler Binası, personel otoparkı ve bahçesi yeni bir "akılı güvenlik sistemine" kavuşacak.  

Bu çerçevede, Meclis'e toplam 640 yeni kamera kurulacak; bu kameraların 619'u full HD kamera, 15'i 5 megapiksel kamera, 6'sı da plaka tanıma kamerası olacak. Mevcut 128 kamera da sisteme dahil edilecek. Kampüsteki 236 kamera ise kaldırılacak. 

Kurulacak kamera sistemi, ileride yeni kamera artışına ihtiyaç olduğunda bunu kaldırabilecek kapasiteye sahip olacak. Bazıları sabit, bazıları ise hareketli olacak kameralar, mevcut teknolojinin en üst modellerinden, analog ve IP olacak.  

Kameralar Ana Bina'da içeride olmayacak, sadece kapı girişlerine konulacak; nizamiye girişlerinde, bahçede, Yeni Halkla İlişkiler Binası otoparkında, yeni personel otoparkında, eski milletvekili kapalı otoparkında kullanılacak. 

"İzinsiz giriş" uyarısı verecek 

Meclis kampüsü girişlerindeki kameralar, plaka tanıma özelliğine sahip. Sistem, araç kartı ile plakayı eşleştirecek, eğer uymazsa "izinsiz giriş olarak" algılayacak. Nizamiyedeki polise "izinsiz giriş" uyarısı verecek ve polis hemen gerekli müdahaleyi yaparak, aracı kontrol edecek. Aynı uyarı, sistemin izleme odasına da gidecek ve oraya sesli uyarı şeklinde düşecek.  

Sanal güvenlik çiti oluşturacak sistemde, kampüs içinde bir geçiş olduğunda, sistem hemen, "izinsiz giriş var" uyarısı yapacak. Kişi, hayvan ya da başka bir şey geçtiğinde sistem alarm verecek, diğer kameralar oraya yönelecek ve orada ne olduğunu takip edecek.  

Kamera sistemi, içeriye girip çıkanları kayıt altına almaktan ziyade, çevre güvenliğini sağlamaya yönelik olacak. 

Kameralar elektrik kesintisi olduğu zaman görüntüleri kendisi kaydedecek ve elektrik geldiği zaman görüntüleri izleme odasına aktaracak. 

Bu konularda ilginizi çekebilir