TDGG, yarın ilk görevine başlayacak

Türk Deniz Görev Grubu, 10 Mayıs-5 Temmuz arasında Akdeniz ve Adriyatik Denizi'nde görev yapacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İlk görevine yarın başlayacak olan Türk Deniz Görev Grubu (TDGG), 10 Mayıs-5 Temmuz 2010 tarihleri arasında Akdeniz ve Adriyatik Denizi'nde görev yapacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığından yapılan yazılı açıklamada, TDGG'nin barışı desteklemek ve uluslararası güvenliğin önemli bir boyutunu oluşturan deniz güvenliğine katkıda bulunmak amacıyla oluşturulduğu belirtildi.

TDGG'nin kurulmasıyla, denizde durumsal farkındalığı sağlamanın ve Türkiye'nin ilgi alanlarına giren denizlerde sancak veya varlık göstermenin hedeflendiği belirtilen açıklamada, aynı zamanda bölge ülkeleriyle tatbikat, eğitim ve liman ziyaretleri yapılarak ikili ilişkilerin geliştirilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Aynı zamanda, Türk Deniz Kuvvetlerinin kazandığı imkan ve kabiliyetler ile uzun süreli harekat icra etme yeteneğinin gösterilmesinin hedeflendiği bildirilen açıklamada görev grubunun, Cumhuriyet tarihinde ilk defa oluşturulduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada, TDGG'nin kuruluşunda TCG Kemalreis, TCG Gaziantep, TCG Turgutreis ve TCG Giresun fırkateynlerinin bulunduğu, gemilerin herhangi bir sahil tesisine bağımlı olmaksızın denizde lojistik ihtiyacını karşılayacak olan lojistik destek gemisi TCG Akar'ın da görev grubu içinde yer aldığı ifade edildi.

TDGG'nin, 2010 yılı aktivasyonunun ise Akdeniz ve Adriyatik Denizi'nde yapılmasının planlandığı bildirilen açıklamada, yarından itibaren görevini icra edeceği ve görevin 5 Temmuz 2010 tarihine kadar süreceği kaydedildi.

Açıklamada, bu ilk aktivasyon için 10 Mayıs 2010 Pazartesi günü saat 11.00'de Marmaris'teki Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda tören düzenleneceği de belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir