TEB'in "Uygulamalı Girişim Eğitimleri"nin yeni durakları Adana ve Bursa

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB), TEB Girişim Evi eğitimleri kapsamında düzenlediği eğitimlerin 11.'si 6 Mayıs Pazartesi günü Adana'da başladı. Adana'daki 9 günlük "Uygulamalı Girişim Eğitimi" programını 20 Mayıs Pazartesi günü Bursa'da düzenlenecek eğitim programı takip edecek.

Türk Ekonomi Bankası'nın (TEB) çeşitli kurumlarla iş birliği içinde hayata geçirdiği "Uygulamalı Girişim Eğitimleri"nin 11.'si 6 Mayıs Pazartesi günü Adana'da başladı. Adana Ticaret Odası ve Adana TOBB Genç Girişimciler Kurulu'nun iş birliğiyle düzenlenen ve toplam 9 gün sürecek olan "Uygulamalı Girişim Eğitimi" ile Adanalı girişimcilere ihtiyaç duydukları konularda eğitim verilecek. TEB, Bursa'da ise KOSGEB Bursa Hizmet Müdürlüğü, TÜGİAD Bursa Şubesi ve Bursa TOBB Genç Girişimciler Kurulu iş birliği ile düzenleyeceği 9 günlük eğitim programını 20 Mayıs Pazartesi günü başlatacak.

Çok sayıda başvuru arasından Adana'da ve Bursa'da 30'ar girişimci adayının kabul edildiği eğitim programı kapsamında, girişimci adayları küçük ölçekli işletme kurmak ve bu işletmeleri büyüterek yönetmek için gerekli yetkinliklerini geliştirmek amacıyla eğitim alacak. Bu eğitimi başarıyla tamamlayan girişimci adayları, KOSGEB'in 30.000 TL hibe ve 70.000 TL'ye kadar faizsiz kredi imkânlarından yararlanabilmek için oluşturmaları gereken iş planlarını TEB Girişim Bankacılığı danışmanları ile birlikte hazırlayabilecek. TEB, girişimcilere ihtiyaç duydukları bankacılık hizmetlerinde avantajlar sunacağı gibi nakit kredi ve teminat mektubu gibi ihtiyaçlarında da destek verecek.

Girişimcilerin Danışman Bankası: TEB
Türkiye'deki en geniş kapsamlı Girişim Bankacılığı hareketini başlatan TEB, ‘Danışman Banka' yaklaşımıyla girişimcilere hizmet sunabilmek için şubelerinde küçük işletmelere hizmet veren müşteri ilişkileri yöneticilerine 2012 yılından itibaren "Girişimcilik ve Girişimci İşletmeler" konusunda eğitimler veriyor. Böylece girişimciler kendilerini anlayan ve projelerine danışmanlık hizmeti verebilecek kapasitede bir müşteri ilişkileri yöneticisinden hizmet alıyor.
Girişimci Bankacılık modeliyle sadece teknoloji alanında faaliyet gösteren girişimcilere değil, yüksek katma değerli projelere sahip tüm girişimcilere yardımcı olmayı amaçlayan TEB, bu doğrultuda hayata geçirdiği TEB Girişim Evi eğitimleri kapsamında şimdiye kadar İstanbul'da 10, Anadolu'da ise 2 eğitim düzenlendi. 2 Mart 2013 tarihinde başlayan eğitimlere bugüne kadar 365 girişimci katıldı. TEB, girişimcilerin işletme kurmalarına ve işletmelerini büyütmelerine katkı sağlamak amacıyla düzenlediği eğitimleri Türkiye geneline yaymak üzere çalışmalarına devam ediyor.