Tekel işçileri için yürüdüler

DİSK, KESK, bazı siyasi parti ve STK üyelerince Beyoğlu'nda meşaleli yürüyüş düzenlendi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - DİSK, KESK, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu üyelerince Beyoğlu'nda Tekel işçilerine destek amacıyla meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Taksim tramvay durağında toplanan gruptakiler, ellerindeki meşaleleri yakarak kortej oluşturdu. Kortejin başında, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türk-İş İstanbul 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Hava-İş Genel Başkanı Atilla Ayçin ve Yol-İş İstanbul 1 No'lu Şube Başkanı Erdem Arcan yer aldı.

Kortejdekiler, çeşitli sloganlar atarak İstiklal Caddesi üzerinden Galatasaray Meydanı'na kadar yürüdü.

Çelebi, yaptığı açıklamada, Tekel işçilerinin, işçi sınıfına 60 gündür yeni bir direniş destanı kazandırdığını belirterek, İstiklal Caddesinden, Ankara'da çadırlarda iki aydır sınıf, emek ve ekmek mücadelesi veren işçileri selamladıklarını söyledi.

Sözün bitiği noktada olduklarını ifade eden Çelebi, "Defalarca 4/C bu topluma anlatıldı. Bu topluma dayatılan 4/C gömleğini, TEKEL işçilerinin mücadelesiyle yırtacağız ve kaldıracağız" dedi.

Çelebi, işçilerin verdiği mücadelenin temelinde iş güvencesi talebi, insanca yaşanabilecek ücret ve çocuklarının geleceğinin olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Tekel işçilerinin bu mücadelesi, sadece kendileri için değil, tüm emekçi sınıfa yönelik saldırlara karşı bir direnç mücadelesidir. O nedenle Tekel işçileri yalnız kendileri için değil, daha önce 4/C'ye terk edilmiş işçiler için de, bundan sonraki işçiler için de mücadele ediyorlar. Açık ifadeyle Tekel işçileri, bize unuttuklarımızı yeniden hatırlattı. Bu nedenle, onların bu mücadelesi önünde saygıyla bir kez daha eğiliyoruz. Tekel işçileri hiçbir ayrım yapmadan, hangi siyasal görüşten olursa olursun, emekten yana, demokrasiden yana bütün güçleri birleştirdi. Bütün sendikal hareketi, gerçekten emekten yana olanları bir safta bütünleştirdi. Buna ihtiyacımız vardı. Bu morali bize verdiler. Bunun için de onlara şükranlarımızı sunuyoruz."

Tek amaçlarının, "masada bu sorunu çözmek için her türlü diyaloğa kollarını açmak" olduğunu ifade eden Çelebi, "Derdimiz, kazanılmış haklara sonuna kadar sahip çıkmak" dedi.

Yürüyüşe katılan Tekel işçilerinden, Ankara'dan gelen Filiz Yavuz, bu mücadelenin Tekel işçisinin mücadelesi olmaktan çıkıp, tüm emekçilerin mücadelesi haline geldiğini belirterek, "Ankara'nın yoluna gide gele yoruldum. Başbakan '4/C' dedi, yüreğimden vuruldum. Dedim ona, '4/C'yi bir gömeyim'. Onu gömdükten sonra öleceksem öleyim" şeklinde bir şiir okudu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir