Tekfen, 178 milyon lira kâra ulaştı

Öner, 2010 yılında en yüksek ciro ve en yüksek operasyonel kara ulaştıklarını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Tekfen Holding Grup Şirketler Başkanı Erhan Öner, 2010 yılında özkaynaklarının toplamının 1,6 milyar, satışlarının 2,2 milyar, net dönem karlarının ise 178 milyon lira olduğunu, bu rakamlarla Tekfen Grubunun, kuruluşundan bu yana en yüksek ciro ve en yüksek operasyonel kara ulaştığını söyledi.

Öner, holdingin toplam varlıklarının geçen yıl sonu itibariyle 3 milyar, cirolarının ise 2 milyar 262 milyon lira olduğunu, 13 bini aşkın çalışanlarının bulunduğunu, 44 şirket ve 7 iştirake sahip bir grup olduklarını anlattı.

Erhan Öner, tarımsal sanayi grubunda fide ve tohum, teknolojik tarım faaliyetlerinin bulunduğunu, emlak geliştirme grubunun bina inşaatları yaptığını, finans konusunda da Eurobank Tekfen'in yüzde 70 Yunanistan yüzde 30 Tekfen ortaklığı olarak devam ettiğini anlattı.

Karda tarımsal sanayi ağırlığı

2010 yılında özkaynak toplamının 1,6 milyar, satışlarının 2,2 milyar, net dönem karlarının ise 178 milyon lira olduğunu dile getiren Erhan Öner, şöyle konuştu:

"Bu rakamlarla Tekfen Grubu kuruluşundan bu yana en yüksek ciro ve en yüksek operasyonel kara ulaştı. Taahhüt grubu 1,1 milyar TL ile birinci tarımsal sanayi grubu da 1 milyar rakamıyla ikinci sırada yer almaktadır. FAVÖK'e (faiz, vergi ve amortisman öncesi kar) baktığımızda 2010'da hemen hemen 300 milyona yaklaştık. Bunu yarısı taahhüt grubundan yarısı da tarımsal sanayi grubundan geliyor. Net karımıza baktığımız zaman da 178 milyon lira karın 116 milyon lirası tarımsal sanayi grubundan geldi, 39 milyonu taahhüt grubundan, kalanı da diğer gruplardan."

2010'da 13 bin çalışanlarının bulunduğunu belirten Öner, "Tekfen'in taahhüt grubundaki işlerinin şu anda yüzde 98'i yurt dışında 10 değişik ülkede, yurt içindeki işlerimiz şu anda yüzde 2 civarında. Fakat 2011 yılında müstakbel projeler dolayısıyla artık Türkiye'deki işlerimizde bir artış olacağı, 2012 senesi itibariyle belli yüzdelere 10-15 hatta 20'lere geleceği hususunda beklentilerimiz var" diye konuştu.

2011'de 192 milyon lira kar hedefi

Erhan Öner, 2011'de de 2 milyar 943 milyon lira ciro, 192 milyon lira net kar beklediklerini bildirdi.

Öner, bu yıl 2 milyar 943 milyon lira ciro beklediklerini, bunun 1,6 milyar lirasının taahhüt grubundan, 1,2 milyar lirasının da tarımsal sanayi grubundan beklendiğini, FAVÖK'ün ise 2010'u aşarak 314 milyon liraya ulaşacağını öngördüklerini bildirdi.

Taahhüt grubunda 189 milyon lira, tarımsal sanayi grubundan 121 milyon lira kar beklentileri olduğunu belirten Öner, "Net dönem karını ise geçen seneki 178 milyon liraya karşılık 192 milyon lira olarak tahmin etmekteyiz. Karımızın 78 milyonunun taahhüt grubundan 91 milyonunun tarımsal sanayi, 3 milyonunun emlak geliştirme grubundan 21 milyonunun da diğer faaliyetlerden geleceğini tahmin ediyoruz" dedi.

Erhan Öner, "Enerjide ve yap işlet devret projelerinde bulunmamalarına" ilişkin bir soru üzerine, "Biz 11 sene evvel yeniden yapılandırdık holdingi. Her şeyin içindeydik, hangi sahalarda çalışacağız bunu tespit ettik. En iyi bildiğin şeyi yap, biz müteahhitliği biliyoruz onu en iyi şekilde yapmak istiyoruz. Tarım işine gönül verdik onu da en iyi şekilde yaptığımıza inanıyoruz, onda devam edeceğiz. Biz de dedik ki bu yatırım sahasına biz girmeyelim biz müteahhidiz, müteahhit olarak kalalım. Enerjide ise bu kadar oyuncunun olduğu bir yerde enerjiye girmenin ben şahsen bir manasını görmedim. Orada bazı belli olmayan kurallar var. Enerjide yüzde 100 serbest değilsiniz, biri size bazı şeyleri dikte ediyor. Onun için enerjide yatırımcı olarak girmeyi düşünmedik. Ama müteahhit olarak devam ediyoruz."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir