Teknopark teşvikleri, 2023'e kadar uzatılacak

KOBİ'lerin birleşerek ortak Ar-Ge merkezi kurabilmelerine imkan veren bir düzenleme üzerinde çalışmalar sürüyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, ''Teknoloji geliştirme bölgelerinde yaşanan sorunları ortadan kaldırmak amacıyla hazırladığımız yeni kanun tasarısıyla teknoparklarda sağladığımız destek, teşvik ve istisnaları 2023 yılına kadar uzatıyoruz'' dedi.

Bakan Ergün, Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Sıhhiye Merkez Kampüsünde düzenlenen, ''HÜ Teknokent Projesi Yarışması Ödül Töreni''nde yaptığı konuşmada, üniversitelerin esas fonksiyonunun bilgi üretmek ve üretilen bilginin gelecek kuşaklara aktırılmasını sağlamak olduğunu belirtti.

Teknoparklarda yaklaşık bin 200 firmanın 10 bini aşkın nitelikli elemanla 4 bin projeyi hayata geçirmeye çalıştığını vurgulayan Bakan Ergün, sözlerini şöyle sürdürdü

''Teknoloji geliştirme bölgelerinde yaşanan sorunları ortadan kaldırmak amacıyla hazırladığımız yeni kanun tasarısıyla teknoparklarda sağladığımız destek, teşvik ve istisnaları 2023 yılına kadar uzatıyoruz. Aynı zamanda Ar-Ge çalışması tamamlanan ileri teknoloji ürünlerin seri üretimlerinin de desteklenmesinin önünü açıyoruz. Ar-Ge personelinin yürüttükleri projelerle ilgili teknoparklar dışında geçirdikleri sürelerin belirli bir kısmı da teşvik, destek ve istisna kapsamına alınacak.

Ayrıca bölgelerde üretilen teknolojilerin yaygınlaştırılması ve ticarileştirilmesi amacıyla teknolojik transfer ofislerinin kurulması gibi birçok önemli düzenlemeyi de bu dönemde uygulamaya koyacağız. İnşallah bu tasarı önümüzdeki hafta Bakanlar Kurulunda imzalanmış ve parlamentoya sevk edilmiş olacak. Bu dönem haziran ayı sonuna kadar parlamento kapanmadan bu tasarıyı da yasalaştırmış olacağız.''

KOBİ'lerin birleşerek ortak Ar-Ge merkezi kurabilmelerine imkan veren bir düzenleme üzerinde de çalışma başlattıklarını bildiren Ergün, önümüzdeki dönemde teknolojik ürün, üretim, pazarlama ve patent destekleriyle de KOBİ'lerin yanında olacaklarını kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir