Temassız kartlar bozuk paranın yerini alacak

Her geçen gün daha da yaygınlaşan temassız ödeme terminalleri sayesinde Kocaeli halkı, yanında bozuk para taşımadan yemek, kahve, kitap, gazete, sinema bileti alabilecek, hatta otopark ücretini de ödeyebilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Garanti Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre, Avrupa'nın temassız ödeme altyapısına sahip ilk kredi kartı Bonus Trink'i hayata geçiren Garanti, toplu taşımada kolaylık sağlayan uygulamalarını, Kocaeli halkının hizmetine sundu.

Garanti'nin Bonus Trink, Money Visa ve Shop&Miles kartları, Kocaeli'de alışverişlere ek olarak belediye, halk otobüsleri, vapur ve deniz otobüslerinin dahil olduğu toplu taşıma ağında da kullanılacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin desteği ve Kentkart şirketinin ortaklığıyla, Kocaeli'ye özel, 31 Aralık 2011 tarihine kadar geçerli olacak kampanya kapsamında, belediye, halk otobüsleri, vapur ve deniz otobüslerinde trink özellikli kartları kullananlar, aylık bazda günde en fazla 2, ay boyunca ise en fazla 20 defa ücretsiz seyahat edebilecek. Seyahat sırasında karttan kesilen ulaşım ücretleri, "Kocaeli Ulaşım Kampanyası"  ekstre açıklamasıyla, 11 Ocak 2012 tarihine kadar kart hesabına geri ödenecek.

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, ulaşımda temassız ödeme teknolojisini Avrupa'da ilk kez başlatan Garanti'nin, ödeme sistemlerinde yeni bir pazar açtığını belirterek, şunları ifade etti:

"Bugün 1 milyon temassız kartla öncüsü olduğumuz sisteme, Türkiye'nin önemli sanayi şehirlerinden Kocaeli'yi dahil etmek çok büyük mutluluk. Şehiriçi ulaşımda Trink teknolojisine geçen illerin sayısı, Kocaeli'nin de eklenmesiyle 10'a ulaştı. Trink özelliği, Kocaeli'de sadece ulaşımı değil genel hayatı da kolaylaştıracak. Zira, her geçen gün daha da yaygınlaşan temassız ödeme terminalleri sayesinde, Kocaeli halkı; yanında bozuk para taşımadan yemek, kahve, kitap, gazete, sinema bileti alabilecek, hatta otopark ücretini de ödeyebilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin büyük desteğiyle devam ettiğimiz örnek projeyi, diğer şehirlerde de yaygınlaştıracağız."

Kentkart Genel Müdürü Ercan Ünal ise "1999 yılında başladığımız; bugün 16 şehir ve 6 ülkede uygulamaya konulan temassız akıllı kartlarla ücret toplama projesine, 2007'de, dünyada ilk kez otobüslerde banka kredi kartı kullanımını da dahil ettik. Kocaeli'ye de bu hizmeti götürmekten gurur duyuyoruz. Sistemde öncelikle Garanti Bankası kredi kartları kullanılacak, yakın bir zamanda diğer bankalara ait temassız kredi kartları da kullanılabilecek" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir