Temkinli adım atmalıyız

Koç Holding CEO'su Durak küresel ekonomideki belirsizliklere karşı "Türkiye yavaşlayarak da olsa büyümesini sürdürecek" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Turgay Durak, 2012 yılının bütün dünyada zorlu geçeceğini ve fırsatların daraldığı bir döneme girileceğini belirterek, "Dünya ekonomisinde beklenen olumlu gelişmeler karşısında ülke olarak temkinli adımlarla hareket etmemiz gerekiyor" dedi.
Durak, Koç Holding'in Bizden Haberler dergisinin ocak sayısındaki değerlendirmesinde, Türkiye ve Koç Topluluğu açısından oldukça başarılı geçen bir yılın ardından yeni yıla umut ve heyecanla başladıklarını kaydetti.
Dünyanın ekonomik ve siyasi krizlerle sarsıldığı bir yılda Türkiye'nin dikkati çeken bir ekonomik performans sergilediğini ifade eden Durak, dış dünyadaki ekonomi çevrelerinin 2012 için global ekonomiye yönelik beklentileri karamsar olmasına karşın, Türkiye'nin beklenenin üzerinde bir performans sergileyeceğine inandıklarını belirtti.
Koç Topluluğu olarak 2011 yılında hedeflerine ulaştıklarını aktaran Durak, 2012 beklentilerine ilişkin şu görüşleri paylaştı:
"2012 yılı bütün dünyada zorlu geçecek; fırsatların daraldığı bir döneme girilecektir. Dünya ekonomisinde beklenen olumsuz gelişmeler karşısında ülke olarak temkinli adımlarla hareket etmemiz gerekiyor. Türkiye yavaşlayarak da olsa büyümesini sürdürecek az sayıda ülkeden biri olarak global ekonomide yerini alacak. Ancak bu performansın sürdürülebilir olması için yükselen cari açık gibi önemli sorunlarımıza yapısal çözümler bulunması hayati önem taşıyor. Koç Topluluğu olarak biz de globalleşme vizyonumuzda geçtiğimiz yıl açtığımız pencereden fırsatların belirdiğini görüyoruz. 2012 yılının hem ülkemiz hem de Topluluğumuz açısından bu fırsatları değerlendirdiğimiz, sürdürülebilir politikalarla kalıcı başarılara ulaşacağımız bir yıl olacağına inancım sonsuz."
Bu konularda ilginizi çekebilir