Temmuzda 123 işçi hayatını kaybetti

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin raporuna göre, Temmuz ayında 16’sı kadın ve 9’u çocuk olmak üzere en az 123 işçi yaşamını yitirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin raporuna göre, Temmuz ayında 16’sı kadın ve 9’u çocuk olmak üzere en az 123 işçi yaşamını yitirdi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, basın ve meslek örgütlerinden derlediği veriler ışığında hazırladığı Temmuz ayı raporunu açıkladı. İşçi ölümleri en çok tarım, inşaat, metal, belediye/genel işler ve gıda işkollarında yaşanırken, en çok ölümlerin yaşandığı şehirler ise Düzce, İstanbul, Kocaeli ve Muğla oldu.

İşçi ölümlerinin en çok tarım, inşaat, metal, belediye/genel işler ve gıda işkollarında yaşandığı belirtilen raporda; Tarım, Orman işkolunda 42, İnşaat, Yol işkolunda 24, Metal işkolunda 9, Gıda, Şeker işkolunda 7 işçinin yaşamını yitirdiği bildirildi. Temmuz ayında yaşamını yitiren 123 çalışanın 97’sinin işçi, memur statüsünde çalışan ücretlilerden; 23’ü çiftçilerden/küçük toprak sahiplerinden ve 3’ünün de kendi hesabına çalışanlardan/esnaflardan oluşuyor.

6'sı meslek hastalığı sonucu öldü

İşçilerin en çok trafik/servis kazaları, ezilme ve düşme nedeniyle yaşamını yitirdiğine dikkat çekilen raporda, trafik, servis kazası nedeniyle 33, ezilme, göçük nedeniyle 26 işçinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
Raporda, 2014 yılının Temmuz ayında yaşamını yitiren 123 işçinin 6’sının meslek hastalığı nedeniyle yaşamını yitirdiği, 6 çiftçinin ise kene ısırması sonucu yakalandıkları Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) sonucu can verdiği kaydedildi.

3 Suriyeli göçmen yaşamını yitirdi

Raporda, Temmuz ayında 16 kadın, 9 çocuk ve 3 Suriyeli göçmen işçinin de yaşamını yitirdiği belirtilerek, “Van’da mevsimlik tarım işçisi Azad Mamu saman taşıdığı traktörün devrilmesi sonucu, Tokat’ta mevsimlik tarım işçisi Nacin Freyş boğulma nedeniyle ve Konya’da mevsimlik tarım işçisi Remzi Haydar tarlada sondaj yaptığı aracın yüksek gerilim hattına temas etmesi sonucu olmak üzere 3 Suriyeli göçmen yaşamını yitirdi” denildi. Raporda ayrıca işçi ölümlerinin en çok Düzce, İstanbul, Kocaeli ve Muğla’da yaşandığı bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir