Terör örgütüyle görüşmeyeceğiz

Erdoğan, "12 Eylül'de kazanan sadece evet diyenler değil, onlarla birlikte hayır diyenler oldu" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Erdoğan, terörü sona erdirmek için tüm siyasi partilerle diyaloğa her zaman açık olduklarını belirterek "Fakat eğer bizden terör örgütüyle görüşme talebinde bulunurlarsa kusura bakmasınlar, bizim terör örgütü ile görüşme gibi bir fantazimiz yok" dedi.

Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu. En son geçtiğimiz pazar günü Ankara'da güvenlik zirvesi, İstanbul'da da yeğeninin düğününe katılan Başbakan Erdoğan, ilk resmi programında partisinin il başkanlarıyla bir araya geldi.

Halk oylamasındaki çalışmaları nedeniyle, AK Parti yönetimine, milletvekillerine, il, ilçe, belde başkanları ile yönetimlerine, kadın ve gençlik kollarına teşekkür eden Erdoğan, halk oylaması sonuçlarının uzun süre konuşulacağını, sonuçları üzerinde derinlemesine analizler yapılacağını kaydetti.

"Aziz milletimiz hiç bir tereddüte ve tartışmaya mahal bırakmayacak şekilde tercihini ortaya koymuş, iradesini sandığa yansıtmış, kendi geleceği adına kendisi takdir yetkisini kullanmıştır" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Biz, sahada milletimizin içinde de Meclis'te olduğu gibi sağduyu ile hareket ettik. Biz, anayasayı, değişikliği, değişimi konuştuk. Biz, yarınları konuştuk. Türkiye'nin geleceğini, çocuklarımızın geleceğini konuştuk. 12 Eylülde kazanan AK Parti olmamıştır. 12 Eylülde kazanan 73 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmuştur. 12 Eylül'e kazanan Türkiye olmuştur, 12 Eylül'de kazanan hukuk olmuştur, demokrasi olmuştur, millet olmuştur. 12 Eylül'de kazanan sadece evet diyenler değil, onlarla birlikte hayır diyenler olmuştur. Ben, sizlere 'evet diyenler gaflet, dalalet, hıyanet içindedir' demiyorum. Bu zihniyeti telin ediyorum, lanetliyorum. Bu zihniyet ayrımcıdır, bu zihniyet bölücüdür, bu zihniyet ülkemizin bu güzel insanlarının gönlüne maalesef şüpheyi koyan zihniyettir. Bunlar rantiye şebekeleri ve sürekli olarak insanına farklı bakan zihniyettir, böyle baktıkça hep kaybedecektir. Benim milletim her geçen gün bunları çok daha iyi tanıyor."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir