Teröristler bu defa Tunceli'de saldırdı

Çemişgezek İlçe Emniyet Amirliği binasına ve polis lojmanlarına teröristlerce düzenlenen saldırıda, önceden alınan güvenlik önlemleri sayesinde herhangi bir can kaybı yaşanmadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TUNCELİ - Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde, teröristlerce ilçe emniyet amirliği binasına ve polis lojmanlarına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Teröristlerin yakalanması için gece başlatılan operasyonlar sürüyor.

Tunceli Valisi Mustafa Taşkesen, yaptığı açıklamada, dün saat 21.10 sıralarında teröristlerce Çemişgezek ilçe merkezinde bulunan emniyet amirliği binasına ve lojmanlarına uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğunu belirtti.

Vali Taşkesen şunları söyledi:

"Önceden aldığımız güvenlik önlemleri sayesinde, güvenlik güçlerimiz teröristlere anında karşılık vermiş, çıkan çatışmada teröristler ilçe merkezini terk ederek kaçmıştır. Kaçan teröristlerin yakalanması için Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kaldırdığımız Kobra tipi 2 helikopter, teröristlerin kaçış istikametlerini ve güzergahlarını bombalarken, çok sayıda da jandarma özel harekat timini Skorsky helikopterlerle bölgeye takviye olarak gönderdik. Olayda herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Tunceli merkez ve ilçelerinde güvenlik önlemlerimiz en üst seviyede tutulmaktadır. Bölgede gece saatlerinde başlatılan operasyonumuz aralıksız devam ediyor."

Hazro'ya da saldırdılar

Öte yandan Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde dün akşam terör örgütü PKK mensuplarınca Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği bildirildi.

Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, dün akşam saat 21.35 sıralarında Hazro İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma Komutanlığına eş zamanlı olarak terör örgütü PKK mensupları tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulduğu belirtildi.

Yapılan saldırıya güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle terör örgütü mensuplarının kırsal alana kaçtığı kaydedilen açıklamada, "Olay neticesinde herhangi bir can ve mal kaybı meydana gelmemiştir. Kaçan örgüt mensuplarını etkisiz hale getirmek için güvenlik güçlerinin eş güdümü içerisinde Kobra helikopter desteğiyle, özel birliklerin katılımıyla başlatılan operasyonlar devam etmektedir" denildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir