Teröristlere filmleri aratmayan takip

Diyarbakır'da bomba yüklü aracı takibe alan güvenlik güçleri operasyon düzenledi. Aracı ele geçiren güvenlik güçleri, olay yerinden kaçan ve içinden 2 kişi bulunan aracı takibe aldı. Sıcak temas sağlanan teröristlerden biri yaralı yakalanırken, diğeri ölü

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
 
ÇINAR - Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Çınar ilçesinde güvenlik güçleri ile çatışmaya giren iki teröristten birinin ölü, diğerinin de yaralı olarak ele geçirildiğini bildirdi.
Toprak yaptığı açıklamada, Mardin istikametinden geldiği yönünde istihbari bilgi alınan patlayıcı yüklü bir aracın güvenlik güçleri tarafından takibe alındığını söyledi.
Aracı durdurmak isteyen güvenlik güçlerinin, bu sırada başka bir aracın hızla kaçtığını fark ettiklerini belirten Toprak, kaçan ikinci bir aracın Çınar ilçesine bağlı Aktepe Köyü'ne geldiğinin tespit edildiğini anlattı.
Vali Toprak, "Bunun üzerine olay yerine jandarma ekipleri ve helikopterlerle özel harekat birlikleri gönderildi. Araçtan inerek kaçan iki teröristten biri güvenlik güçleri ile girdiği çatışmada yaralı olarak ele geçirilirken, diğeri ise köyde 4 kişiyi rehin aldı. Yaralı terörist ambulansla Diyarbakır'a getirilerek tedavi altına alındı. Düzenlenen operasyonda rehineler sağ olarak kurtarılırken, çatışmaya giren terörist ölü olarak ele geçirildi. Teröristlerle birlikte çok sayıda el bombası ve silah bulundu. Bölgede çalışmalar sürüyor" dedi.
125 kilogram patlayıcı imha edildi
Mardin Valiliği'nden alınan bilgiye göre, Mardin-Diyarbakır karayolunun 20. kilometresinde durdurulan diğer araçta inceleme yapan güvenlik güçleri, aracın patlayıcı yüklü olduğunu tespit etti. Yaklaşık 125 kilogram olduğu tahmin edilen patlayıcı, yol kenarındaki boş araziye taşınarak, burada imha edildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir