Terörle ortak mücadele ele alındı

Maliki ile Erdoğan, 3'lü mekanizma çerçevesinde güvenlik işbirliğinin daha da ileri taşınması konusunu değerlendirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAĞDAT - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile teröre yönelik ortak mücadelede 3'lü mekanizma çerçevesinde güvenlik işbirliğinin daha da ileri taşınması konusunu kapsamlı şekilde değerlendirdi.

Erdoğan, Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile baş başa ve heyetler arası yaptığı görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenledi. Maliki, yüksek düzeyli stratejik işbirliği anlaşması imzaladıklarını belirterek, "İki başbakan başkanlığında bir kurul tesis edildi ve bunun ilk toplantısını en kısa zamanda yapacağız" dedi.

Başbakan Erdoğan toplantıda ikili ilişkiler ile yüksek düzeyli konseyin çalışmalarını ele aldıklarını belirterek, bölgedeki gelişmeleri değerlendirdiklerini söyledi.

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti:

"Gerek Kuzey Afrika, gerek Ortadoğu'daki tüm gelişmeleri değerlendirme fırsatımız oldu. Genelde değerlendirmelerimizin örtüştüğünü gördük. Teröre yönelik ortak mücadelede 3'lü mekanizma çerçevesinde güvenlik işbirliğimizin daha da ileri taşınması konusunu da kapsamlı şekilde değerlendirdik. Memnuniyetle söylemek isterim ki bu konulardaki değerlendirmelerimizin örtüşmesi gerçekten daha ileri mesafeye taşınması hususunda her iki ülkenin hükümetinde irade mevcut."

Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi ve diğer siyasi liderlerle de görüşeceğini belirten Erdoğan, "Meclis'e hitabımız olacak. Yarın Necef ve Erbil'e gideceğiz. Necef'de bildiğiniz gibi Sistani ile bir görüşmemiz olacak" dedi.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir