TESK'ten halk otobüsleri için destek talebi

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Gün geçmeden akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam geliyor ancak halk otobüslerine verilen destek 2016’dan bu yana artırılmadı. Özel halk otobüslerine verilen devlet destekleri artırılmalı" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, halk otobüsleri esnafının kamu hizmeti yaptığını ve onlara verilen devlet desteğinin artırılması gerektiğini bildirdi. 

Söz konusu desteklere ilişkin yönetmeliğin yayımlandığı 2016'dan bu yana miktarın artırılmadığına dikkati çeken Palandöken, otobüs başına aylık 600 lira ile bin lira arasındaki devlet desteğinin halk otobüsü esnafının maliyetini karşılamadığını ifade etti. 

Palandöken, artan akaryakıt fiyatlarının taşımacı esnafının "belini büktüğünü" belirterek, şunları kaydetti: 

"Mazot fiyatları özellikle son iki yılda tavan yaptı. 2016'da Ankara'da 3,52 ve İstanbul'da 3,47 lira olan mazot, şu anda Ankara'da 5,34, İstanbul'da 5,30 liradan satılıyor. Gün geçmeden akaryakıt fiyatlarına yeni bir zam geliyor ancak halk otobüslerine verilen destek 2016'dan bu yana artırılmadı. Özel halk otobüslerine verilen devlet destekleri artırılmalı. Özel halk otobüsçü esnafımızın mağdur olmaması ve verilen hizmetin kesintisiz devam etmesi için ticari akaryakıt verilmesi gerekir. Otobüsçü esnafı, kamu görevini yürütürken KDV muafiyeti, yakıt indirimi ve benzeri teşvikler bekliyor. Halk otobüslerinin enflasyon karşısında ezilmemesi için verilen destekler artırılmalı."
 

Bu konularda ilginizi çekebilir