THY, Uganda uçuşlarına başladı

Uganda THY'nin, direkt uçuş yaptığı 12. ülke ve 14. uçuş noktası oldu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ENTEBBE - Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Avrupa'nın 4. büyük hava yolu şirketi olan THY'nin bölgesinin en iyisi olduğunu söyledi.

THY'nin, Uganda'nın Entebbe kentine direkt uçuşları başladı. THY'nin Entebbe hattı, Afrika'da Bingazi ve Trablus (Libya), Cape Town ve Johannesburg (Güney Afrika, Cezayir (Cezayir), Addis Ababa (Etiyopya), Dakar (Senegal), Hartum (Sudan), Kahire (Mısır), Kazablanka (Fas), Lagos (Nijerya), Nairobi (Kenya), Tunus'tan (Tunus) sonra direkt uçuş yaptığı 12. ülke ve 14. uçuş noktası oldu.

İstanbul-Entebbe arasındaki direkt uçuşların başlaması dolayısıyla, Entebbe Uluslararası Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Törenin ardından İstanbul ile Entebbe arasındaki karşılıklı uçuşların başlatılması dolayısıyla ortak basın toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Topçu, Türkiye ile Afrika'nın incisi Uganda arasında kurulan bu hava köprüsüyle, sevgi, dostluk, kardeşlik ve iş birliğini daha da geliştirecek bir adım atıyor olmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Afrika kıtasının Türkiye için giderek önem kazandığını ifade eden Topçu, şöyle konuştu:

"Afrika, İstanbul'da gerçekleşen 'Birinci Türkiye-Afrika İş Birliği Zirvesi'nden sonra Türkiye için 'stratejik ortak' haline geldi. Uganda da bu çerçevede önemli stratejik ortaklarımızdan birisidir. 1 Marttan itibaren Kampala Büyükelçimiz göreve başlamıştır. İki ülke arasında 2001'de sadece ticaret hacmi 1 milyon dolar iken 2009'da bu rakam dünyada yaşanan ekonomik krize rağmen 22 milyon dolara yükselmiştir. Bu gelişme umut vericidir."

89 yeni uçak

Hamdi Topçu, THY olarak Afrika'ya önem verdiklerini belirterek, "Çünkü 2009 rakamlarına baktığımızda, yolcu sayısındaki en yüksek artışın yüzde 49.1 ile Afrika'dan olduğunu görüyoruz" dedi.

İstanbul-Entebbe hattında bugün başlayan karşılıklı uçuşların iki ülke arasında ilişkilerin derinleştirip, geliştirilmesinde büyük katkı sağlayacağına hiç şüphesi bulunmadığını ifade eden Topçu, bunun aynı zamanda THY'nin de büyümesi demek olduğunu söyledi.

Entebbe hattının açılmasıyla THY'nin yurt dışında uçtuğu nokta sayısının 122'ye ulaştığını aktaran Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin yükselen yıldızı THY, 142 uçaklık genç filosuyla yolcularına hizmet vermektedir. 2009'da taşıdığı yolcu sayısı 25 milyon 100 bin olan ve bu yıl da 32 milyon yolcu taşıyacak olan THY, Avrupa'nın en genç filosuna sahip. Avrupa'nın 4. büyük şirketi olan THY, bölgesinin en iyi hava yolu şirketidir. Önümüzdeki 2 yıl içerisinde siparişi verilen 89 uçak filomuza katılacaktır. Yeni uçakların gelişi Avrupa'nın, en genç filosuna sahip olan THY'nin filo yaşını daha da gençleştirecektir."

Uganda Sivil Havacılık Genel Müdürü Rama Makuza da THY'nin Entebbe'ye direk uçuş başlatmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Makuza, bu iş birliğinin, Uganda ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri geliştireceğine inandığını kaydetti.

İstanbul-Entebbe hattında tarifeli seferler haftada 3 gün, pazartesi, çarşamba ve cumartesi gerçekleştirilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da eşi Özleyiş Topbaş ile törene katıldı.

THY'nin, Tanzanya uçuşları

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, yıl sonuna kadar 10 yeni yere daha uçuş başlatacaklarını belirterek, "Böylece THY'nin yurt dışında uçuş yaptığı nokta sayısı 133'e yükselecek" dedi.

THY'nin, Tanzanya'nın Darüsselam kentine uçuşları başladı. Darüsselam hattıyla birlikte THY'nin Afrika'daki direk uçuş yaptığı ülke sayısı 13'e uçuş noktası sayısı da 15'e yükseldi.

Darüsselam Uluslararası Havalimanı'nda düzenlenen törende konuşan THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, Afrika'ya verdikleri önemin işareti olarak bugün Uganda'nın Entebbe kentinden sonra Darüsselam'a da direkt uçuşları başlatıklarını söyledi.

Topçu, bölgenin en iyi hava yolu şirketi olan THY'nin, 142 uçaklık filosuyla 123 uluslararası, 37 de yurt içi olmak üzere dünyada 160 noktaya uçuş gerçekleştirdiğini belirtti.

Yıl sonuna kadar, 10 noktaya daha uçuş yapılacağını belirten Topçu, böylece uluslararası uçuş yapılan nokta sayısını 133'e çıkaracaklarını bildirdi.

İstanbul'dan Darüsselam'a haftada 3 gün uçuş yapılacak.

Entebbe ve Darüsselam'a kampanya

THY bugün direk uçuş başlattığı Afrika'nın 2 kenti Entebbe ve Darüsselam'a İstanbul'dan 14 Temmuza kadar yapılacak yolculuklarda kampanya uygulayacak.

Buna göre, İstanbul'dan Darüsselam'a gidiş-dönüş tüm vergiler dahil 367 avro, Entebbe de 376 avrodan başlayan ücretlerle seyahat yapılabilecek.

Törene İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile eşi de katıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir