Ticaret ve hizmette ciro düştü

Ticaret ve hizmette ciro endeksi, yılın ilk çeyreğinde ekim-aralık dönemine göre yüzde 7,9 azaldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye'de, ocak-mart dönemini içeren bu yılın ilk çeyreğinde ticaret ve hizmette ciro endeksi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26,8 artarken, bir önceki döneme (Ekim-Aralık) göre yüzde 7,9 azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ticaret ve Hizmet Endeksleri 2011 yılı I. Dönem sonuçlarını açıkladı. NACE Rev.2'ye göre hesaplanan 2005=100 temel yıllı, Üç Aylık Ticaret - Hizmet Ciro Endeksi 2011 yılı I. dönemine ilişkin sonuçlara göre, ticaret ve hizmette, bir önceki döneme göre ciro düşerken; istihdam, brüt ücret-maaş, çalışılan saat, hem geçen yılın aynı dönemine göre hem de bir önceki döneme göre arttı.

Açıklamaya göre, Ticaret-Hizmet İstihdam Endeksi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,7, bir önceki döneme (Ekim-Aralık) göre yüzde 0,4 arttı.

Ticaret-Hizmet Çalışılan Saat Endeksi, bu yılın Ocak -Mart döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,3, bir önceki döneme göre yüzde 0,4 yükseldi.

Ticaret - Hizmette Brüt Ücret - Maaş Endeksi, Ocak-Mart döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15, bir önceki döneme göre yüzde 3,9 artış kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir