TİGEM damızlık düve ithalatı için ihale açtı

TİGEM, 3 bin 350 baş damızlık gebe düve ithalatı için 4 ayrı ihale açtı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), toplam 3 bin 350 baş damızlık gebe düve ithalatı için 4 ayrı ihale açtı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre, ihalelerde teklifler, 25 ve 26 Ekim günlerinde alınacak. Her bir ihaleye katılabilmek için ayrı ayrı şartname alınması gerekiyor. Şartname bedeli 300 lira olarak belirlenirken, ihalelere katılacaklardan, teklif tutarının yüzde 3'ü kadar geçici teminat alınacak. İthalatlar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın hayvan ithalatına izin verdiği ülkelerden yapılacak.

İlanlara göre ABD'den ithal edilecek 800 adet Siyah Alaca (Holstein Friesian) ırkı damızlık gebe düve için teklifler 25 Ekim Pazartesi günü saat 10.30'a kadar, 750 baş Siyah Alaca (Holstein Friesian) ırkı damızlık gebe düve için teklifler ise aynı gün saat 14.00'e kadar alınacak. İhalede alınacak hayvan sayısında yüzde 20 opsiyon uygulanacak.

TİGEM, iki parti halinde toplam 1800 baş Simental ırkı gebe düve ithal edecek. İlk parti 900 baş Simental ırkı gebe düve ithalatında teklifler 26 Ekim Salı günü saat 10.30'a kadar, ikinci parti 900 baş Simental ırkı gebe düve ithalatında teklifler aynı gün saat 14:00'e kadar alınacak. İhalelerde alınacak hayvan sayısında yüzde 25 opsiyon uygulanacak.

TİGEM, şimdiye kadar yaklaşık 6 bin baş damızlık gebe düve ithalatı için ihale yapmıştı.

Bu konularda ilginizi çekebilir