TİM Başkanı: İstikrarlı kur istiyoruz

Merkez Bankası'nın attığı adımları desteklediklerini yineleyen Büyükekşi, "Volatilitenin yüksek olduğu bir ortam istemiyoruz" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Merkez Bankası'nın gerek geçen hafta, gerekse bu hafta attığı adımları doğru buluyoruz" dedi.

Büyükekşi, Merkez Bankası'nın dövize müdahalesine ilişkin yaptığı açıklamada, TİM'in Merkez Bankası'nın attığı adımları desteklediğini söyledi.

İhracatçı için doların 1,7 ile 1,8 lira arasında dalgalanmasının faydalı olduğunu daha önce belirttiklerini anımsatan Büyükekşi, şunları kaydetti:

"Döviz sepetinin de 2,1 - 2,2 lira arasında olmasının bizim için kafi olduğunu söylemiştik. Bu yüzden Merkez Bankası'nın gerek geçen hafta, gerekse bu hafta attığı adımları doğru buluyoruz. Biz Merkez Bankası'nın hep proaktif davranması gerektiğini söylemiştik. Şu anda Merkez Bankası'nın yaptığı da budur. İhracat camiası adına istikrarlı bir kur istiyoruz. Volatilitenin yüksek olduğu bir ortam istemiyoruz. Biz Merkez Bankası ile her konuda aynı görüşteyiz."

Kurun daha yukarılara çıkmasının girdi maliyetlerinde sıkıntılar yaratabileceğine işaret eden Büyükekşi, şu ana kadar ihracatçının kurdan dolayı zarar görmediğini, ancak bu noktadaki müdahalenin de gerekli olduğunun altını çizdi.

Merkez Bankası, bugün 1 milyar 350 milyon dolarlık satım ihalesi açmış, 750 milyon dolarlık satış gerçekleştirmişti. Merkez Bankası'nın bu müdahalesinin ardından serbest piyasada dolar 1,8530 liraya gerilemişti.

Bu konularda ilginizi çekebilir