TİSK Başkanlığına Kutadgobilik yeniden seçildi

Tuğrul Kutadgobilik 24. Genel Kurulu kapsamında dün gerçekleştirilen seçimlerde üçüncü kez başkanlığa seçildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanlığı'na üçüncü kez seçilen Tuğrul Kutadgobilik, "TİSK ülke ekonomisinin ve ülke insanının yükselişi amacıyla yaptığı hizmetleri yeni dönemde artıracaktır" görüşünü bildirdi.

Konfederasyonu'nun 24. Genel Kurulu kapsamında dün gerçekleştirilen seçimlerde üçüncü kez başkanlığa seçilen Kutadgobilik, yaptığı yazılı açıklamada, TİSK'in geçen genel kurul döneminde ülke açısından "erken uyarı" görevi yaparak, küresel krizin yıkıcı etkilerinin minimize edilmesi için çeşitli politikalar önerdiğini, hükümetle paylaşılan bu politikaların olumlu etkileriyle işletmelerin ve ülkenin bu süreçten en az zararla çıkmasına katkı sağlandığını ifade etti.

Kutadgobilik, Türkiye'nin en güçlü 9 bin 600 şirketini kapsayan TİSK'in, ülkenin orta gelirli ülkeler liginden yüksek gelirli ülkeler ligine yükselebilmesi için kriz sonrası dönemde arz yönlü sanayi ihracatına dayalı büyüme modelinin ve yüksek katma değerli üretim yapısına geçişi öngören bir sanayi stratejisinin oluşturulup uygulanması zorunluluğuna inandığını bildirdi.

TİSK'in "işletmelerin sesi olma" misyonunu kendini her geçen gün yenilemeye gayret ederek sürdüreceğini belirten Tuğrul Kutadgobilik, "Unutulmamalıdır ki her ülke işletmeleri kadar güçlüdür. Türkiye'nin en büyük gönüllü sivil toplum örgütlerinden biri olarak TİSK ülke ekonomisinin ve ülke insanının yükselişi amacıyla yaptığı hizmetleri yeni dönemde artıracaktır" ifadesini kullandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir