TMSF, 18.6 milyar dolar tahsilat yaptı

TMSF, 6 milyar 805 milyon dolar diğer kurum ve kuruluşlara, 9 milyar 692 milyon dolar Hazine Müsteşarlığı'na aktardı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül, TMSF'nin bugüne kadar 18 milyar 657 milyon dolar tutarında tahsilat sağladığını bildirdi.

Gül, TMSF'nin 2009 yılına ilişkin faaliyet raporundaki yazılı mesajında, TMSF faaliyetlerinin önemli bir kısmını oluşturan çözümleme faaliyetleri kapsamında bugün kadar 18 milyar 657 milyon dolar tutarında tahsilat sağlandığı, 6 milyar 805 milyon dolar diğer kurum ve kuruluşlara, 9 milyar 692 milyon dolar Hazine Müsteşarlığı'na aktarıldığını belirtti.

Fona devredilen 4 banka hakim ortağı ile yapılan protokoller kapsamında nakit borçların tahsil edildiğini, halen 4 banka hakim ortağının Fona olan borcunun protokoller kapsamında takip edildiğini bildiren Gül, şunları kaydetti:

''Diğer hakim ortaklardan olan alacakların tahsili amacıyla gerekli çalışmalar ise sürdürülmektedir. Etkinlik, hesap verebilirlik ve şeffaflık prensiplerine bağlı bir şekilde yapılan çalışmalarla, TMSF'ye devredilen bankaların çözümlenmesi, kamu kaynağının geri kazanılması, mevduat sigortacılığında uluslararası standartla ulaşılması ve stratejik yönetim anlayışıyla TMSF'nin kurumsallaştırılması açısından önemli aşamalar kaydedilmiştir. Geçmişteki deneyimlerle Fon, finansal istikrara katkı sağlamak adına stratejik hedeflerine uygun olarak çalışmalarını sürdürmektedir.''

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir