Tony Blair, Kazakistan'a danışmanlık yapacak

İngiltere eski Başbakanı Blair'in yıllık 8 milyon pound alacağı belirtildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ASTANA - İngiltere eski Başbakanı Tony Blair'in Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile Kazakistan hükümetine yıllık 8 milyon pound ücret karşılğında danışmanlık yapacağı bildirildi.

İlk olarak İngiliz Daily Telgraph gazetesi tarafından dile getirilen iddialar doğrulandı. Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev'in danışmanı Yermuhammed Yertibayev, gazetecilere yaptığı açıklamada, Blair'in Kazakistan'a ekonomi danışmanlığı yapacağını belirtti.

Blair'in çalışma ekibi ile bir araya geldiğini ve çalışmanın ayrıntılarının netleştiğini açıklayan Yertibayev, yakın bir tarihte Blair'in Astana'ya gelerek bir çalışma ofisi açacağını söyledi. Blair'in dünya siyasetini ve ekonomisini yakından bilen uzman bir isim olduğunu ifade eden Yertibayev, Kazakistan'ın sürdürülebilir ekonomik kalkınma programının hayata geçirilmesinde bu bilgi birikiminden yararlanacaklarını kaydetti.

Blair, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile başbakanlığı döneminde tanışmıştı. Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra da sık sık Kazakistan'a gelen Blair, son olarak Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in başkanlığında geçtiğimiz yıl toplanan ''Kazakistan Yabancı Yatırımcılar'' konseyinde kamuoyunun önüne çıkmıştı.

Blair, ABD yatırım bankası JP Morgan, İsviçre Sigorta şirketi Zurih Finansal Hizmetler ile Kuveyt Hükümeti ve Abu Dabi Fonu'na da danışmanlık hizmetleri veriyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir