Topbaş'tan 'tahliye' açıklaması

İBB Başkanı Topbaş FETÖ soruştuması kapsamında tutuklanan damadının tahliyesiyle alakalı, "İnanıyorum ki adaletin tecellisi herkesin beklediği şeydir. Bununla ilgili yorumlar yapmamız yanlış olur" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın tahliyesine ilişkin açıklamada bulundu.

Başkan Topbaş, 40 yılı aşkın siyasi hayatında yargıyla ilgili ve yargıya intikal etmiş konularda konuşmadığını ifade ederek, "Bunu net olarak ifade etmek istiyorum. Ben zaten tavrımı ilk günlerde koydum. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi, 'Kızım Fatma da olsa kolunu keserim.' diye. Biz bu ahlak ve bu anlayıştayız" dedi.

Yargının devam ettiğini dile getiren Başkan Topbaş konuşmayı ve değerlendirmeyi doğru bulmadığını söyleyerek, "Bu, yargıya olan saygımızdır. Çok da detaylara bakmıyorum. Açıkça net de ifade edeyim. Neyin nesidir, ne oldu bitti bunlara da bakmıyorum. İşime bakıyorum.Yargı ve adalet, buna güveniyorum. Bu adaletin herkese eşit mesafede olduğunu biliyorum. İnanıyorum ki adaletin tecellisi herkesin beklediği şeydir. Adaletin vereceği karar önemlidir. Bizim burada kalkıp da bununla ilgili yorumlar yapmamız yanlış olur" yorumunda bulundu.

Bu konularda ilginizi çekebilir