Toprak yığınından iş makinesi çıkarıldı

Kozan'daki baraj kapağının patlaması sonucu suya kapılan işçileri arama çalışmaları sürerken toprak yığınının içinden iş makinesi çıkarıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
KOZAN - Adana'nın Kozan ilçesindeki Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli'nin kapağının patlaması sonucu suya kapılarak kaybolan işçilerin bulunabilmesi için yürütülen çalışmalarda, nehir yatağından bir iş makinesi çıkarıldı.
Gökdere Köprü Barajı önündeki nehir yatağında oluşturulan toprak sette biriken suyun pompalarla tahliyesine devam ediliyor.
Bu arada kepçelerle buradaki toprak birikintisinde yapılan aramada, parçalanarak çamurun içine gömülmüş iş makinesine ulaşıldı. Zaman zaman kepçeler durdurularak çalışanlar küreklerle iş makinesinin çevresinde arama yapıyor.
Kazadan önce iş makinesini kullandığı belirtilen kayıp işçilerden Hasan Bolat veya çevresinde bulunan işçilerin burada olabileceği ihtimali üzerinde duran görevliler, çalışmalarını bu yönde devam ettiriyor. Baraj inşaatı başladığından bu yana şantiyede çalıştığı ifade edilen Hasan Bolat'ın evli 2 çocuk babası olduğunu söyleyen yakınları, ümitsiz bekleyişlerini sürdürüyor.
Sabah saatlerinde hızlanan yağmurun şiddetini gittikçe arttırmasına karşın, İl Acil Afet Durum Müdürlüğü ve su altı polis ekipleri, nehrin diğer bölümlerinde aramalarını sürdürüyor. Kayıpların yakınları ve çalışma arkadaşları da çalışmaları yakından izliyor.
Öte yandan, bir çalışan tarafından olaydan önce baraj inşaatında çekilen görüntüler de ortaya çıktı. Cep telefonuyla çekilen görüntülerde, sandalla gelen 4 işçinin inşaat alanında nehir yatağına kum torbaları attıkları görülüyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir