Toyota'nın Türkiye'deki müşterilerine yönelik hazırlığı sürüyor

"Potansiyel gaz pedalı sorununa" yönelik olarak Türkiye'de 57 bin 301 adet araç kampanya kapsamına alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Toyota'nın "potansiyel gaz pedalı sorununa" yönelik olarak Türkiye'de 57 bin 301 adet aracı kampanya kapsamına alan Toyota'nın müşterilerine yönelik hazırlıklarının hassasiyetle devam ettiği bildirildi.

Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. açıklamasında, Toyota'nın Türkiye'deki müşterilerine yönelik hazırlıklarının hassasiyetle devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Potansiyel gaz pedalı sorununa" yönelik olarak Türkiye'de 57 bin 301 adet aracı kampanya kapsamına alan Toyota'nın müşterilerine yönelik hazırlıklarının hassasiyetle devam ettiği kaydedildi.

Konuya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş. Üst Yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, yapılacak çalışmanın, tüm müşterilere en üstün güvenlik standartlarını sunmak adına bir önlem mahiyetinde olduğunu ifade etti.

Ali Haydar Bozkurt, "Kapsam dahilindeki tüm araç sahipleri, gelecekte muhtemel bir sorun yaşanmaması amacıyla Toyota Yetkili Servislerine davet edilerek araçları ile ilgili gerekli işlemler hızlı bir şekilde gerçekleştirilecek" ifadelerini kullandı.

Bu durumun, bir markanın kullanıcısına verdiği değerin en önemli göstergesi olduğunu hatırlatan ve müşteri memnuniyeti çerçevesinde, mevcut ve potansiyel Toyota kullanıcılarını en doğru kanallardan aydınlatmayı amaçladıklarını belirten Bozkurt, Toyota sahiplerinin, araçlarının belirlenen kapsam dahilinde olup olmadığını, hazırlıkları devam eden ve önümüzdeki hafta www.toyota.com.tr internet adresinde hizmete girecek olan sorgulama ekranıyla öğrenebileceklerini kaydetti.

Bozkurt, dünyanın en büyük ve global şirketlerinden biri olan Toyota'nın Türkiye temsilcisi olarak gerekli tüm tedbirleri aldıklarını ve işlemlerde kullanılacak parçaların en geç önümüzdeki hafta başından itibaren Toyota bayilerinde hazır olmasını planladıklarını belirtti.

Ali Haydar Bozkurt, kapsam dahilindeki tüm müşterilerin telefon veya e-mail ile bilgilendirildiğini, tüm Toyota kullanıcılarına yönelik olarak da gazete ilanı ile duyuru yapılacağını, randevuyla servislere davet edilecek müşterilerin işlemlerinin ücretsiz olarak yaklaşık 30 dakikada tamamlanacağını dile getirdi.

Bu konularda ilginizi çekebilir