Trafiğin en yüksek olduğu 3'üncü şehir İstanbul

Uber Türkiye Genel Müdürü Bahadırlı, Tomtom Trafik Endeksi 2015 verilerine göre dünyada trafik sıkışıklığının en yüksek olduğu 3'üncü şehrin İstanbul olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, dünyada 1,2 milyar otomobil bulunduğunu aktararak, "Tomtom Trafik Endeksi 2015 verilerine göre dünyada trafik sıkışıklığının en yüksek olduğu 3'üncü şehir İstanbul. Mexico City birinci. Mexico City'de insanlar bir senede 5 haftayı trafikte bekleyerek geçiriyor." dedi.

Uber'in Türkiye'deki faaliyetlerine ilişkin bilgiler veren Bahadırlı, "Uber'in Türkiye'de bir şirketi var, vergilerimizi ödüyoruz. Bu konuda bir sıkıntımız yok. Diğer yandan da Uber bulunduğu tüm ülke ve şehirlerde ulaşım komiteleriyle birlikte çalışıyor. Bu İstanbul'da da böyle." değerlendirmesini yaptı.

Uber'in İstanbul'da 2,5 senedir faaliyet gösterdiğini anlatan Bahadırlı, "İstanbul'da 3 binin üzerinde kayıtlı sürücü ortağımız mevcut." bilgisini verdi.

Uber, günde 5 milyon yolculuğu organize ediyor

İsteyen herkesin Uber'e kayıt olamadığını anlatan Bahadırlı, "İki ürünümüz var. Birincisi Uber Taksi, bildiğimiz sarı taksiler, ikincisi de VIP taşımacılığı yapan Uber XL. Uber XL taksiden yüzde 10 kadar daha pahalı. 'Ücret paylaş' tuşuna basarak ödemeyi bölüşebiliyorsunuz. Bu hizmette ortalama varış süresi 5 dakika. Türkiye'de başladığımızdan beri sadece lisans ve belgeleri tam olan araçları Uber sistemine kabul ediyoruz. Ayrıca temiz sabıka kaydı bulunan şoförleri tercih ediyoruz." diye konuştu.

Uber'in dünyada 73 ülke ve 450 şehirde günlük 5 milyon yolculuğu organize ettiğini anlatan Bahadırlı, "Uber'in globalde 1,5 milyonun üstünde aktif sürücü ortağı var." diye konuştu.