TSK: Her soruya yanıt verdik

Genelkurmay, Arınç'a suikast iddialarıyla ilgili Savcılık tarafından yazılan yazıya yanıt verilmediği haberlerini yalanladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA – Genelkurmay,  Arınç'a suikast iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Savcılık tarafından yazılan 200'ün üzerindeki yazıya Genelkurmay tarafından yanıt verilmediği haberlerinin doğru olmadığını bildirdi.

TSK, istenen herhangi bir bilgi ya da belgenin devlet sırrı kapsamında olduğu gerekçesiyle gönderilmemesi durumunun da söz konusu olmadığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamada, "Anılan soruşturmanın ilk başladığı arama dönemindeki süreçte ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca, Genelkurmay Başkanlığı'na ve/veya bağlı Komutanlıklara gönderilen yazılar, ilgili personelin hazır bulundurulmasına, gözaltı sürelerinin uzatılmasına, arama işlemlerine ve kararların tebliğine ilişkin yazışmalardan ibaret olup, gerekleri anında yerine getirilmiştir" denildi. Genelkurmay açıklaması şöyle devam etti:

"Sonraki dönemde ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı'na ve Genelkurmay Başkanlığı'na yönelik 23 Şubat 2010 tarihli yazıları ile iddialar kapsamında ismi geçen bir personel hakkında bilgi istenilmiş, 26 Şubat 2010 ve 04 Mart 2010 tarihlerinde bu yazılara cevap verilmiştir.

Bunların dışında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Özel Kuvvetler Komutanlığı'na yönelik, 01 Nisan 2010 ve 05 Nisan 2010 tarihli (iki ayrı yazı) yazıları ile soruşturmayla ilgili olarak bir personelin tanık sıfatıyla hazır bulundurulması, ayrıca bazı hususlarda bilgi verilmesi ve bir kısım belgelerin onaylı suretlerinin gönderilmesi istenilmiştir. Bu yazılara da sırasıyla, 01 Nisan 2010, 06 Nisan 2010 ve 12 Nisan 2010 tarihlerinde cevap verilmiş, bu kapsamda istenen bilgi ve belgeler gönderilmiştir.

Yukarıda belirtilen tarihten sonra, bu soruşturmayla ilgili olarak, Genelkurmay Başkanlığı'na veya bağlı Komutanlıklara ulaşan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na ait hiçbir talimat, yazı ya da istem bulunmadığı gibi, istenen herhangi bir bilgi ya da belgenin devlet sırrı kapsamında olduğu gerekçesiyle gönderilmemesi durumu da söz konusu değildir."

 

Bu konularda ilginizi çekebilir