”TSK, her türlü siyasi mülahazanın dışında tutulmalı”

Çiçek, DSP'li Yağız'ın "Ergenekon" soruşturması kapsamında medyada yer alan haberlerle ilgili soru önergesini yanıtladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, milli varlığın en temel kurumlarından olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), ulusal güvenliğin de yegane teminatı olduğunu belirterek, "TSK'nın, her türlü siyasi mülahazanın dışında ve üstünde tutulması gerekir" dedi. 

Çiçek, DSP İstanbul Milletvekili Süleyman Yağız'ın "Ergenekon" soruşturması kapsamında medyada yer alan haberlerle ilgili yazılı soru önergesini yanıtladı. Türkiye Cumhuriyeti'nin, kurum ve kuralları olan bir devlet olduğunu belirten Çiçek, bu kurum ve kuralların sosyal ve siyasal statüsü ne olursa olsun, Türkiye'de yaşayan her vatandaşı bağladığını bildirdi. 

TSK'nın, milli varlığın en temel kurumlarından biri ve ulusal güvenliğin de yegane teminatı olduğunu vurgulayan Çiçek, şunları kaydetti: 

"Bu özelliğiyle TSK'nın her türlü siyasi mülahazanın dışında ve üstünde tutulması gerekir. Devlet hayatımız ve milli varlığımız bakımından önem taşıyan konuların siyasi iddia ve mülahazalara malzeme yapılması takdir edileceği üzere doğru değildir. Esasen hukuki süreçlere intikal etmiş konulara ilişkin değerlendirmeler yapmak da Anayasamız gereği mümkün değildir."