TSK'dan İdlib'de yeni ateşkes gözlem noktası

Türk Silahlı Kuvvetleri İdlib' de yeni bir ateşkes gözlem noktası kurdu. Böylece İdlib'de kurulan gözlem noktası sayısı yediye yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş halkı, teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan harekat sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3567 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

7 köy ele geçirildi

TSK ve ÖSO, Afrin’in 4 köyünü daha teröristlerden temizleyerek, Mabatlı belde merkezi ile Afrin ilçe merkezinin ana kara yolu bağlantısını kesti.

Afrin'in kuzeybatısındaki Mabatlı beldesine bağlı Hacı Kasımlı, güneyindeki Cinderes beldesine bağlı Eşkanşarki köyleri ile Afrin ilçe merkezine bağlı Astaro köyleri de YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırıldı.

Böylece gün içinde teröristlerden temizlenen köy sayısı 7'ye yükseldi.

TSK ve ÖSO'nun harekatta kontrol altına aldığı bölge sayısı 224'ü köy ve 44'ü kritik nokta olmak üzere 268'e ulaştı. 

Afrin ilçe merkezi etrafındaki kuşatmayı sıkılaştıran birlikler, Kafer Çil'i alarak merkeze ait dış mahallelerin 600 metre yakınına ulaşmıştı.

Afrin bölgesi, ilçe merkezi ile Racu, Bülbül, Şeyh Hadid, Cinderes, Şeran ve Mabatlı olmak üzere 6 beldeden oluşuyor. Mabatlı dışında tüm belde merkezleri TSK ve ÖSO'nun kontrolünde bulunuyor.

Terör örgütü YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren terör örgütü, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletlerden de tepki görüyor.

Afrin ilçe merkezini kuşatan TSK ve ÖSO, buradan güneye gitmek isteyen sivillere ise güvenli geçiş imkanı veren bir koridoru açık tutuyor.

TSK, 'vuruldu' denilen hastanenin görüntülerini paylaştı

Genelkurmay Başkanlığınca, Afrin kent merkezinde teröristler tarafından bina, tesis ve araçların yakıldığı, yıkıldığı, bunların içerisinde hastane binasının da olduğu, bu tür olayların ve şehre verilen zararların Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından gerçekleştirildiğine dair uluslararası kamuoyunda algı yaratılmaya çalışıldığı bildirildi.

TSK tarafından vurulduğu iddia edilen Afrin Hastanesinin bugün 09.43'te kaydedilen ve iddiaların yalan olduğunu ortaya koyan görüntüleri de paylaşıldı.

Afrin'de teröristler araçları yakıyor

afrin terörist araç yakma170318.jpg

Genelkurmay Başkanlığı tarafından paylaşılan görüntüler, insansız hava aracı ile kaydedildi. Görüntülerde 5 terörist ilk olarak iki kamyonu yakıyor.

Ardından da elinde benzin bidonu bulunan bir terörist, binek bir araca yöneliyor. Araçları ateşe veren teöristler daha sonra olay yerinden uzaklaşıyor.

TSK yeni gözlem noktası için Suriye'ye intikal etti

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'de yedinci gözlem noktasını kuruyor. TSK Konvoyu, İdlib'deki çatışmasızlık bölgesinde yeni ateşkes gözlem noktası kurmak üzere Anadan ilçesine intikal etti.

Sabah saatlerinde Türkiye'den İdlib'e giren askeri konvoy, gerginliği azaltma bölgesi içinde yer alan Halep'in kuzeybatı kırsalına güvenli şekilde ulaştı


Anadan'a bağlı bir köyün tepesine yerleşen TSK unsurları, Halep'in kuzey kırsalına ve karşısındaki rejim güçlerine hakim durumda bulunuyor. 

Dört no'lu gözlem noktası Türkiye-Suriye sınırından yaklaşık 35 kilometre derinlikte yer alıyor.


İdlib'in kuzeyinden güneyine uzanacak intikalde TSK'nın toplam 12 bölgede gözlem noktası kurması öngörülüyor.
Bu konularda ilginizi çekebilir