Tüm engelliler sporla tanışacak

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın: "2013 senesini, köyler, ilçeler, iller ve sonunda tüm Türkiye'de spor yılı ilan edeceğiz"

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın, "2013 senesini, köyler, ilçeler, iller ve sonunda tüm Türkiye'de spor yılı ilan edeceğiz" dedi.
Birol Aydın, yeni seneyle birlikte birçok projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, "Tüm engelli vatandaşlarımızı sporla tanıştırmayı hedefliyoruz. 2013 senesini, köyler, ilçeler, iller ve sonunda tüm Türkiye'de spor yılı ilan edeceğiz. Ulaşmadığımız hiçbir engelli vatandaşımız kalmamalı. Her biri bir şekilde sporun içinde yer almalı. Bunun için titiz bir çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.
Birçok uluslararası organizasyona ev sahipliği yapacaklarını da anlatan Aydın, şöyle devam etti:
"3-6 Mart tarihleri arasında Erzurum'da Dünya Kayak Şampiyonası, 9-16 Mart tarihleri arasında İstanbul'da Atletizm Dünya Şampiyonası ve Ekim ayında da Ankara'da Dünya Basketbol Şampiyonaları'na ev sahipliği yapacağız. Bu önemli organizasyonlarla ilgili çalışmalarımızı büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. Bu tür şampiyonaları ülkemizde düzenlememiz, engelli vatandaşlarımızın sporun içinde daha çok yer almalarını sağlayacak."
Göreve yeni geldiklerini ve geçmiş dönemlerle ilgili konuşmanın etik olmayacağını ifade eden Aydın, sporu ve eğitimi birleştirmek istediklerini söyledi.
Aydın, "Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile iletişim halindeyiz. Bu bakanlıklarla bazı protokoller imzalamayı hedefliyoruz" diyerek sözlerini tamamladı.