Tüm Ford'lar 'FKasko' ile güvence altına alınacak

Tüm Ford marka araçları kapsayacak FKasko ile standartlara uymayan parça ve cam değişimlerinin önüne geçilecek

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ford Otosan, FKasko ile Ka'dan Cargo'ya kadar tüm Ford marka araçları kapsamlı bir sigortayla güvence altına alıyor.

Ford Otosan'ın Allianz ve Güneş Sigorta işbirliğiyle müşterilerine sunduğu FKasko; standartlara uymayan parça ve cam değişimlerinin önüne geçerek aracı ilk günkü gibi korurken, cam değişimi ve mini onarımlarda hasarsızlık indirimini muhafaza edip, sigortalıya belirli bir limit dahilinde eksper beklememe imkanı sunuyor.

Ford Otosan, FKasko ile Ka modelinden Cargo modeline kadar tüm Ford marka araçları kapsamlı bir sigortayla güvence altına alıyor.

Rahmi Koç Müzesi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, Ford Otosan'ın, yeni ürünü FKasko ile müşteri hizmetlerindeki iddiasını sürdürdüğünü belirtti.

Otay, Ford Otosan'ın, Allianz ve Güneş Sigorta işbirliğiyle müşterilerine sunduğu FKasko'nun; Ford araç sahiplerinin Ford Otosan'ın geniş ve deneyimli servis ağından, yedek parça ve eğitimli teknisyen hizmetinden yararlanmasını sağladığını anlattı.

Otay, Ford Otosan'ın, kaza sonrasında araçlarda yapılan kalite standartlarına uymayan onarımların, aracın değerini düşüren ve kalitesiz düşük parça kullanımının önüne geçmek için müşterilerine sunduğu FKasko ile aracın değerini korurken, araç güvenlik standartlarının da devamlılığını sağladığını kaydetti.

FKasko'nun, araç sahiplerinin en büyük şikayeti olan standartlara uymayan parça değişimi ve cam değişimlerine ilişkin sorunları ortadan kaldıracağını,  mini onarımlarda kolaylık sağlayacağını ve belirli bir limit dahilinde eksper beklemeden hizmet sunacağını dile getiren Otay, şunları söyledi:

"Türkiye'de satılan 100 araçtan 15'ini Ford Otosan satıyor. Bu da bize özel sorumluluklar yüklüyor. Bu nedenle hem araçlarımızın ilk günkü gibi korunması, hem de Ford'un güvenilirlik politikasında bir ileri adım olması açısından, alanında lider sigorta şirketleri Allianz ve Güneş Sigorta ile işbirliği yaparak FKasko'yu geliştirdik.

FKasko ile kalitesiz parça değişimine engel olarak, araçla birlikte sürücünün can güvenliğine de 'kasko' yapmış olacağız. FKasko ile müşteri memnuniyetimizi daha da artıracağımızı umut ediyoruz."

Nuri Otay, FKasko ile araçla birlikte sürücünün can güvenliğini de sigortalamış olduklarını sözlerine ekledi.

Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrasından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner de FKasko'nun; cam değişimi, mini onarım ve güvenlik riski doğurabilecek tahribatlar da dahil olmak üzere tüm hasar işlemlerinin Ford kalite standartlarına uygun servislerde, yine Ford güvenlik ve kalite standartlarına uygun parçalar kullanılarak yapılmasını sağladığını anlattı.

Özüner, FKasko'nun, Ford standartlarına uygun parça değişimleri ve uzman servislerde onarım imkanıyla, Ford markalı araçları, herhangi bir tamirat sonrasında da aynı güvenlik standartlarına sahip kıldığını dile getirdi.

Yüzde 65 hasarsızlık indirimi

Aykut Özüner, şunları kaydetti:

"FKasko'nun, güvenlik ve sürüş konforu açısından çok önemli olan camlarda değişim gerektiren bir durum olduğunda; Ford güvenlik ve kalite standartlarına uygun servislerde, kalite standartlarına uygun parçalarla: hiçbir ek talepte bulunmadan camları yeniliyor. FKasko ile yılda bir kez yapılan cam değişimi, sigortalının hasarsızlık indirim kademesini etkilemiyor.

FKasko ile araçta meydana gelen çeşitli boyutlardaki ve belirli noktalardaki mini göçükler, çizikler, sıyrıklar; kumaş üzerindeki sigara yanıkları, cam çatlakları, konsol ve direksiyon simidi yüzeyinde oluşan tahribatlar, poliçede belirtilen limitler çerçevesinde, mini onarım teknikleri ile Ford kalite standartlarına uygun servislerde tamir edilirken; bu işlem sigortalının hasarsızlık indirim kademesini etkilemiyor."

Piyasada bulunan birçok kasko poliçesinde hasarlık indirimlerinin maksimum yüzde 60 olduğunu ifade eden Özüner, FKasko'nuna müşterilere, yüzde 65 hasarsızlık indirimi sunduğunu söyledi.

Aykut Özüner, bu yıl ki hedeflerinin yeni araç satışlarının yüzde 20'sini FKasko yaptırmak olduğunu, onunda 15 bin civarında bir araca denk geldiğini kaydetti.

Allianz Almanya Otomotiv İşkolu ve CoC Başkanı Markus Rehle

Allianz Almanya Otomotiv İşkolu ve CoC Başkanı Markus Rehle ise sigortacılığın temelinin güvenden oluştuğunu ve düzenledikleri her poliçe ile müşterilerinin risklerini satın aldıklarını dile getirdi.

Rehle, Ford Otosan gibi sektörünün lider, köklü ve güvenilir bir markasıyla işbirliği yapmış olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.

Rehle, FKasko'nun bir kasko poliçesinde bulunması gereken tüm teminatlara sahip, teminat limitleri yüksek ve muafiyetsiz, zengin içeriği ile Ford marka araç sahibi müşterilere önemli avantajlar sağlayacak bir ürün olarak tasarlandığını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir