'Tünellerine, köprülerine teşekkür ederim'

CHP milletvekili Baykal anayasa değişikliğine ilişkin olarak, "Bu memleketin bir evladı olarak söylüyorum tünellerine, köprülerine hepsine teşekkür ederim. Ama sen bunları yapıyorsun diye milletin egemenliğini sana vermem, veremem." diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, partisinin İzmir il başkanlığınca İsmet İnönü Kültür Merkezi'nde düzenlenen 18 Mart Şehitleri Anma Günü etkinliklerine katıldı.

Baykal burada yaptığı konuşmada anayasa değişikliğine ilişkin olarak, "Bu Türkiye'nin küme düşmesi anlamına gelen bir anayasadır, anayasalar sadece hukuki metinler değildir. Anayasalar medeniyet tercihidir, nasıl bir medeniyet içerisinde yaşayacağız bunu yansıttığın metinlerdir, oraya baktın mı görürsün." dedi.

Cumhuriyeti kanıyla, canıyla kurup 100 yıl yaşatan insanlardan egemenlik ve yetkilerin alınmak istendiğini söyleyen Baykal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yaptığın her işe teşekkür ederim kardeşim, bu memleketin bir evladı olarak söylüyorum tünellerine, köprülerine hepsine teşekkür ederim. Bak şimdi de Çanakkale'de köprü yapıyorsun hayırlı olsun Türkiye'ye milletimize bununla hepimiz iftihar ediyoruz. Ama sen bunları yapıyorsun diye milletin egemenliğini sana vermem, veremem. Senin onları yapmana engel oluyor mu anayasa, bak bu anayasayla yapıyorsun, yapmaya devam et."

Bu konularda ilginizi çekebilir