Turizmcilerin 10 günlük bayram hayali

Tarihi konakları ile ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesinde turizmciler, tatilin 10 gün olması ihtimali ile gelecek turistler için hazırlıklara başladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

KARABÜK  - Tarihi konakları ile ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki turizmciler, tatilin 10 gün olması ihtimali ile gelecek turistler için hazırlıklara başladı.
UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde bulunan, 18 ile 20. yüzyıllar arasında yapılan ve genellikle üç katlı, 6-8 odalı, ihtiyaçlara uygun tasarlanmış, estetik biçimde şekillendirilmiş geleneksel konaklar, özellikle bayram tatillerinde başta İstanbul, Ankara, Eskişehir, Kocaeli, Bolu ve Kastamonu başta olmak üzere birçok ilden gelen yerli turistlerin yanı sıra Tayvan, Japonya ve Güney Kore gibi ülkelerden gelen yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor.
Osmanlı döneminden kalma han, hamam, cami, çeşme, köprü ve konakların eşsiz güzelliğini keşfetmek isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği 3 bin yıllık geçmişe sahip ilçede, yaklaşık 3 bin yatak kapasitesi bulunuyor.
Karabük Valisi İzzettin Küçük, orijinal haliyle korunan eserlerin Safranbolu'yu açık hava müzesi haline getirdiğini ifade ederek, Kurban Bayramı tatilinde turistlerin tarihi mirasın içinde adeta zamanda yolculuk yapacağını söyledi.
Bayram tatili süresinin uzatılması ihtimalinin ilçedeki turizm sektörünü ek hazırlıklara yönlendirdiğini vurgulayan Küçük, şunları kaydetti:
"Kurban Bayramı'nda ciddi bir taleple karşılaşacağımızı fark ettik ve planlamamızı buna göre yaptık. Özellikle yerel yöneticiler olarak, gelen misafirlerin rahatı için gerekli bütün önlemleri aldık. Bayram süresince turizm zabıtası 24 saat görevde olacak. Rehberlerimiz iş başında olacak. Yeme, içme ve konaklama alanları sürekli denetlenecek. Kurban Bayramı mevsim olarak da iyi bir döneme denk geldi. Bayram tatilinin uzatılma ihtimali turizmciler kadar tatilcilere de pozitif yansıyacak. İlçemizdeki turizmciler de kendilerine göre hazırlıklarını tamamladı. İşletme sahipleri, özel programlar organize ediyor."
Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Hüseyin Ünal da Kurban Bayramı tatilinin 10 güne çıkma ihtimalinin kendilerini sevindirdiğini vurgulayarak, "Eğer tatil süresi 10 güne çıkarsa, turizmcilerin yüzü gülecektir. Tatilin uzama ihtimaline karşı, otel, pansiyon ve konaklarda hazırlıklara başladık" diye konuştu.
Ünal, bayram tatilini ilçede geçirmek isteyen yerli ve yabancı turistleri en iyi şekilde ağırlayacaklarını sözlerine ekledi.
 
Bu konularda ilginizi çekebilir