Türk firmasından Steve Jobs adına marka başvurusu

Steve Jobs ismini markalaştırmayı planlayan Cannur Tekstil, "Steve Jobs" markasını spor giyim ürünlerinde kullanmak istiyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Apple'ın kurucusu Steve Jobs adına bir Türk firması marka başvurusunda bulundu.

Adres Patent'den yapılan açıklamada, Steve Jobs adına bir Türk firmasının tekstil sektöründe Adres Patent aracılığı ile marka başvurusunda bulunduğu bildirildi.

Adres Patent'in TPE verileri doğrultusunda yaptığı araştırmaya göre; özellikle son yıllarda Albert Einstein, Leonardo Da Vinci, Newton, Edison, Celcius, Farabi, Darwin, Benjamin Franklin, Thales, Pisagor, Arşimet, Ömer Hayyam, İbni Sina, Aristo gibi birçok önemli buluş sahibi bilim adamı için Türkiye'de tekstil, gıda, eğitim gibi sektörlerde marka başvurusunda bulunulduğu kaydedildi.

Bu furyanın son örneği olan Steve Jobs ismini markalaştırmayı planlayan Cannur Tekstil Nakış Ayakkabı Sanayi ve Ticaret Şirketi'nin, "Steve Jobs" markasını spor giyim ürünlerinde kullanmak istediği ifade edildi.

Firma sahibi Kamil Kürekçi, Jobs'ın büyük hayranı olduğunu ve öldüğünü öğrendiğinde onun adını kendi ürünlerinde de ölümsüzleştirmek istediğini dile getirerek, "Birçok ünlü isim farklı ürünlerde ölümsüzleşirken, Steve Jobs gibi önemli bir dahinin de bizim ürünlerimizin etiketinde yer almasını istedik" dedi.

Cannur Tekstil firmasının, "Steve Jobs" için "com.tr" uzantılı domain adresi de aldığı belirtildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir