Türk gazeteciler serbest bırakıldı

Başbakan Erdoğan, Suriye'den Tahran'a ulaşan Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'un, Türkiye'ye geleceklerini bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Suriye'de kaybolan Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun iki ay sonra serbest bırakıldı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, resmi ziyaret için gitti Estonya'dan Moldova'ya geçmeden önce twitter'da yayımladığı mesajda, Türk gazetecilerin serbest kaldığını açıkladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'deki Türk gazeteci Adem Özköse'nin babası Mustafa Özköse ile Hamit Coşkun'un babası Ali Coşkun'u arayıp, çocuklarının serbest bırakıldığını bildirerek, konuyu bizzat takip ettiğini ve gazetecileri almak üzere Tahran'a özel bir uçak gönderdiğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere gittiği Rize'den, Suriye'de serbest bırakılan gazeteciler Özköse ve Coşkun'un ailelerini telefonla aradı.

Adem Özköse'nin babası Mustafa Özköse ve Hamit Coşkun'un babası Ali Coşkun ile görüşen Başbakan Erdoğan, Türk gazetecilerin serbest bırakıldığını, sürecin başından beri konuyu yakından takip ettiğini ve çocuklarının alınması için Tahran'a özel bir uçak gönderdiğini ailelere bildirdi.

Erdoğan Suriye'den Tahran'a ulaşan Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun ile telefonda görüşerek, geçmiş olsun dileklerini iletti. Başbakan Erdoğan, gazetecilere, gönderilen uçakla Türkiye'ye geleceklerini söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir