Türk Traktör'de yeni başkan Osman Durak

Yönetim kurulu başkan vekilliğine de Franco Fusignani seçildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş.'de görev dağılımı yapılarak Osman Turgay Durak'ın Yönetim Kurulu Başkanlığına, Franco Fusignani'nin Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine seçildikleri bildirildi.

Türk Traktör'ün yönetim kurulu görev taksimi ve komite üyelikleri seçimine ilişkin Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, 26 Mart 2010 tarihinde açıklanan 56. Olağan Genel Kurul toplantısı kararlarına göre, yönetim kurulu üyeliklerine A Grubu hissedarlar Koç Holding A.Ş. ve Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş'yi temsilen Osman Turgay Durak, Kudret Önen, Temel Kamil Atay ve Memet İlkan Kamber'in, B Grubu hissedar CNH Global NV'yi temsilen Franco Fusignani, Marco Votta, Alessio Berretta ve Eduardo Teodorani Fabbri'nin seçildikleri hatırlatıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Yönetim kurulumuzun almış olduğu karar kapsamında;

Şirket Anasözleşmesinin 14. maddesine göre Osman Turgay Durak yönetim kurulu başkanlığına ve Franco Fusignani'nin yönetim kurulu başkan vekilliğine seçilmiştir.

Şirketimiz icra komitesi üyeliklerine Türk Ticaret Kanunu ve şirket ana sözleşmesi hükümleri uyarınca, Franco Fusignani ve Kudret Önen atanmıştır.

Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri: X No: 22 Tebliği uyarınca, Temel Kamil Atay ve Rosana Donoso'nun denetimden sorumlu komite üyeliğine atanmıştır.

Pınar Akyıldız ve Alessio Berretta Kurumsal yönetim komitesi üyeliğine atanmıştır."

Bu konularda ilginizi çekebilir