”Turkcell 3G internet hız testinde lider”

P3 Communications, yaklaşık 2000 kilometrelik rotayı kapsayan saha ölçümlerinde Turkcell'in tüm operatörler arasında "lider" olduğunu açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Uluslararası bağımsız ölçümleme şirketi P3 Communications'ın İstanbul'da yaptığı yaklaşık 2000 kilometrelik rotayı kapsayan saha ölçümlerinde Turkcell'in, 3G internet hızında tüm operatörler arasında "lider" olduğu bildirildi.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, Alman P3 Communications tarafından İstanbul genelinde yaklaşık 2000 kilometrelik rotayı kapsayan ölçümleri sonucunda Turkcell'in, şehir genelinde ve halka açık önemli noktalarda, açık ve kapalı alanlarda, tüm mobil operatörler arasında 3G mobil internet hızında birinci sırada yer aldığı belirtildi.

P3 Communications'ın, kendi seçtiği alışveriş ve eğlence merkezleri, havaalanları, tren istasyonları, üniversiteler gibi mekanlarda da tüm operatörlerin sunduğu 3G hızlarını test ettiği ifade edilen açıklamada, Turkcell'in diğer operatörlere göre 2 kata varan oranlarda daha hızlı 3G internet hizmeti sunduğunun ortaya çıktığı vurgulandı.

Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İlter Terzioğlu, Türkiye'de 3G'nin hizmete girdiği 2009 Ağustos ayında P3 Communications tarafından yapılan testlerde de Turkcell'in en hızlı 3G şebekesine sahip olması nedeniyle liderlik sertifikası aldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"3G kapsamamızı 6 ayda yüzde 71'in üzerine çıkardık. Kurduğumuz yeni şebekenin kalitesini ilk günden itibaren kontrol etmek, gelişim alanlarını belirlemek üzere bağımsız denetimler yaptırdık. 3G'yi hizmete açtığımız 2009 Ağustos ayında da, 6 ay aradan sonra bugün de, uluslararası bağımsız bir firma tarafından yapılan ölçümlemelerde tüm operatörler arasında 3G ile en hızlı mobil interneti müşterisine sunan operatör biz olduk. 2G (GSM) şebekesinde olduğu gibi 3G şebeke performansında da liderliğimizi sürdürüyor olmanın gururunu yaşıyoruz. Turkcell'in A tipi lisans bedeli dahil olmak üzere 3G teknolojisine yaptığı 2,1 milyar lirayı aşan yatırım ve Turkcell ekibinin deneyimi bu başarının en önemli nedenidir."

Bu konularda ilginizi çekebilir