Turkcell'e ''Yılın Ticaret Finansman İşlemi Ödülü''

Şirketin, geçen yılki 360 milyon dolarlık ithalat finansmanı, Euromoney Trade Finance’dan ödül aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Turkcell'in, 2009 yılı Ericsson kaynaklı yatırımlarının finansmanına ilişkin olarak The Swedish Export Credit Corporation'dan (SEK) temin ettiği toplam 360 milyon dolar tutarındaki ithalat finansmanı ile Euromoney Trade Finance tarafından verilen ''Yılın Ticaret Finansman İşlemi Ödülü''nü aldığı bildirildi.

Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, şirketin, Ericsson'dan ithal edilen toplam 360 milyon dolar tutarındaki telekomünikasyon ekipmanının finansmanında izlenen yenilikçi yöntem ve gösterilen başarı nedeniyle Euromoney Trade Finance Magazine tarafından ''Yılın Ticari Finansman İşlemi Ödülü''ne layık görüldüğü ifade edildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Ödüle layık bulunan finansman anlaşmaları, Credit Agricole CIB ve Nordea Bank AB aracılığı ve Swedish Export Credits Guarantee Board (EKN) garantisiyle Haziran ve Temmuz 2009'da imzalanmıştı. Finansman işlemi, Turkcell için yaklaşık 285 milyon dolar ve Turkcell Grup şirketlerinden Ukrayna merkezli Astelit için yaklaşık 75 milyon dolar olmak üzere iki parçalı olarak gerçekleştirildi.''

Bu konularda ilginizi çekebilir