Türkiye için elinizi tetikten çekin

Demirtaş, "Çözüm ve diyalog sürecinin tekrar başlaması, tarafların masaya davet edilmesi lazım" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HDP Eşbakanı Selahattin Demirtaş, çözüm ve diyalog sürecinin derhal başlaması ve tarafların masaya davet edilmesi gerektiğini söyledi.

Ankara'da çeşitli illerden gelen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliklerinin oda ve birlik başkanları ile görüşmesinde açıklamalarda bulunan Demirtaş, son dönemde çözüm süreci ile ilgili olarak yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

"Doğu ve Güneydoğu'da araçların ve iş makinelerinin yakılmasını tasvip etmiyoruz, bunun mazeretsiz olarak durdurulması lazım" diyen Demirtaş, "Çözüm ve diyalog sürecinin tekrar başlaması lazım, tarafların masaya davet edilmesi lazım. Parti kapatma, dokunulmazlıkların kaldırılması gibi tartışmalar demokratik siyaset kanallarını tıkar. Siyaset kanallarını tıkarsanız şiddete prim vermiş olursunuz. Bir masa etrafında farklı görüş ve düşüncelere sahip insanlar oturuyoruz bu masada, bundan korkmaya gerek yok Türkiye için elinizi tetikten çekin, şiddet dursun binbir zahmetle kurulan müzakere masasına dönün dememiz gerekir Kanalları tıkarsanız şiddete siz yol açarsınız. Bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yok. Halkımıza karşı sözümüz var" dedi.

Erken seçim ve koalisyon görüşmeleri ile bunların çözüm sürecine olası etkilerini de değerlendiren Demirtaş, "Çözüm süreci erken seçimi bekleyemeyecek kadar nazik, beklememek lazım, bizim derhal tarafları masaya döndürecek iradeyi göstermemiz lazım. Haftaya Sayın Kılıçdaroğlu ile bir araya geleceğiz; Erdoğan, Davutoğlu, Bahçeli dahil kapılarımız barış için herkese açık" dedi.