Türkiye ile Irak arasında vizenin kalkması zor

Irak Dışişleri Bakanı Zebari, ülkesinin içinde bulunduğu zor durumdan dolayı iki ülke arasında vizenin kalkmasının zor olduğunu söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BAĞDAT - Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, ülkesinin içinde bulunduğu durum sebebiyle Türkiye ile Irak arasında vizenin kaldırılmasının zor olduğunu belirtti.

Zebari, Irak Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında 'Türkiye ile Irak arasında vizeler ne zaman kalkacak' şeklindeki soru üzerine, "Türkiye ile vizelerin karşılıklı olarak kaldırılmasının gündeme geldiğini, ancak bu mevzuyu detaylı olarak henüz görüşmediklerini" söyledi.

Ülkesinin geçmekte olduğu bu zor dönemde vizenin kaldırılmasının zor olacağını dile getiren Zebari, "Vizeyi kaldırıyorum demekle iş bitmiyor. Bununla ilgili teknik ve ayrıntılı meseleler var. Bununla ilgili verilmiş olan bir kararımız yok. Ama vizenin kaldırılmasını istiyoruz. Hemen olacak bir iş değil. Aşama aşama olacak bir iştir. Acele etmememiz gerekir" dedi.

Basın toplantısında Amerikan güçlerinin Irak'taki varlığına da değinen Zebari, Amerikan güçlerinin Irak'ta kalması veya ülkeden çekilmesi konusunda hükümetin tek başına karar veremeyeceğini, bu konuda hükümetin siyasi grup ve partilerin destek ve dayanışmasına ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Siyasi grup ve parti liderlerinin yarın Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin yanında toplanacağını dile getiren Zebari, liderlerin yarın yapacakları toplantıda Irak'taki Amerikan güçlerinin Irak'taki geleceğini ele alacaklarını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir