Türkiye ılık havanın etkisine giriyor

Türkiye yarından itibaren, ılık ve yağışlı sisteme girerken, hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, ülke genelinin yarından itibaren Orta Akdeniz'den gelen ılık ve yağışlı sistemin etkisine gireceğini ve hava sıcaklığının artarak, mevsim normallerinde seyredeceğini söyledi. 

Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süredir devam eden soğuk ve karlı havanın, yerini ılık ve yağmurlu havaya terk edeceğini, sıcaklıkların yarın batı bölgelerinden başlayarak, artacağını belirtti.  

Yarın havanın kıyı Ege'de sağanak, diğer yerlerde karla karışık ve kar şeklinde olacağını anlatan Güler, Trakya'da yoğun karın beklendiğini aktardı.  

Güler, rüzgarın kıyı Ege'de güney, Marmara'da ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerinden yer yer kuvvetli esmesinin tahmin edildiği, iç ve doğu bölgelerde buzlu hava ve don olayı görüleceği bilgisini verdi. 

Pazartesi ülke genelinin yağmurlu geçmesinin beklendiğini dile getiren Güler, şöyle devam etti: 

"Kıyılarda sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur bekleniyor. Antalya ve Muğla'da kuvvetli sağanak görülecek. Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi öngörülüyor. Salı günü yine ülkemizin büyük bölümünde görülmesi beklenen yağışların, Ege ve Akdeniz'de sağanak, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Çarşamba, perşembe ve cuma ise ülkemizin büyük kesiminde görülmeye devam edecek yağışlar, doğu bölgelerde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacak. Hava sıcaklığının yağışlı sistemle, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor."  

'Kar, İstanbul'u terkediyor'

Güler, İstanbul'da çarşamba akşamı başlayan ve bugün aralıklarla hafif şekilde devam eden kar yağışının, yarın öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmur, yüksek kesimlerde ise karla karışık yağmur şeklinde sürmesinin beklendiğini kaydetti.  

Mevsim normallerinin 4 ila 8 derece altında seyreden hava sıcaklıklarının, artmaya başlayacağını dile getiren Güler, sıcaklıların, yarından itibaren artarak, mevsim normallerine çıkması, salıdan itibaren ise mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyretmesini beklediklerini söyledi.  

Güler, bugün sıcaklığın ortalama 5 derece olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: 

"Sıcaklık, yarın en düşük 1, en yüksek 7 olacak. Pazartesi, hava aralıklı yağmurlu, sıcaklık en düşük 3, en yüksek 9 derece. Salı, aralıklı yağmurlu, en düşük 4, en yüksek 12 derece. Çarşamba, aralıklı sağanak, en düşük 7, en yüksek 15 derece. Perşembe, aralıklı sağanak, en düşük 4, en yüksek 10 derece. Perşembe ve cuma, yağan yoğun kar neticesinde Yalıköy ve Esenyurt'ta 50, Beylikdüzü ve Çatalça'da 40-45, Tuzla, Beykoz, Arnavutköy ve Hadımköy'de 30-35, Eyüp, Esenler, Avcılar, Çamlıca, Pendik, Ümraniye ve Çekmeköy'de 25-30, Kartal, Şile, Kağıthane, Bağcılar ve Bahçelievler'de 15-20, Sabiha Gökçen'de 26, Atatürk Havalimanı'nda 18, Sarıyer'de 13, Taksim, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar'da ise 7-12 santimetre kar yüksekliği ölçüldü."