Türkiye, krizden güçlenerek çıktı

Maliye Bakanı Şimşek, "Krizden rekor büyüme ve rekor not artışıyla çıktık" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Türkiye'nin küresel ekonomik krizden çok daha güçlü şekilde, rekor büyüme ve rekor not artışıyla çıktığını söyleyen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı konuşmada iş hayatında etiğe uygun davranışların önemine dikkat çekti.

Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezince (STEAM) düzenlenen "Özel Sektör ve Etik Arenası"nın açılışında konuşan Şimşek, Türkiye'nin doğal kaynakları itibariyle zengin bir ülke olmadığını, en büyük zenginliğini de beşeri sermayenin oluşturduğunu söyledi.

Bu kapsamda Türkiye'deki girişimcilik ruhunun öne çıktığını belirten Şimşek, Türkiye'nin bu sayede kriz dönemini birçok ülkeye göre çok daha başarılı şekilde atlattığını vurguladı.

Hükümetin sorunlu olan sektörlerde çok etkin düzenleme ve denetim faaliyetleri yürüttüğünü kaydeden Şimşek, "Türkiye krizden çok daha güçlü şekilde, rekor büyüme ve rekor not artışıyla çıktı" diye konuştu.

Konuşmasında etik değerlerin önemine de dikkat çeken Bakan Şimşek, girişimcilerin ve yöneticilerin etik davranmasıyla çalışanların kaliteli ve nitelikli olmasının bu alanda büyük önem arz ettiğini belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir