Türkiye yağışlı havanın etkisine giriyor

Türkiye'nin bugün batı bölgelerinden itibaren yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Türkiye'nin bugün batı bölgelerinden itibaren yağışlı sistemin etkisine girmesi bekleniyor. 

Bugün, Marmara’nın güneyi, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısında ve Ege bölgesinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (18 Mayıs 2017 Perşembe) Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısında görüleceği tahmin ediliyor. 

Yağışların Ege bölgesinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara bölgesinde kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeye göre, yağışlı sistemin 19 Mayıs 2017 Cuma Atatürk’ü Anma, Gençlik ve
Spor Bayramı günü yurdumuzun güney ve doğu bölgelerinde etkili olmaya devam edeceği, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney ve İç Ege, Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde görüleceği tahmin ediliyor. Yağışların
Doğu Karadeniz ile İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Doğu Anadolu’nun kuzeybatı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Yağışlı sistemin hafta sonu yurdumuzun doğu bölgelerinde etkili olmaya devam ettikten sonra ülkemizi terk edeceği, ancak yurdumuzun Pazar (21 Mayıs 2017) günü kuzeybatı kesimlerden itibaren yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının yağışlı sistem ile birlikte yarın (18 Mayıs 2017 Perşembe) batı, Cuma (19 Mayıs 2017 Cuma) günü iç, Cumartesi günü doğu bölgelerde 4-8 derece azalacağı, Cumartesi günü batı, Pazar günü yurt genelinde artacağı, yeni beklenen yağışlı sistem ile birlikte hava sıcaklıklarının önümüzdeki haftanın ilk yarısı yurt genelinde tekrar azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir