”Türkiye'deki değişimin benzerini Suriye de gerçekleştirmeli”

Bakan Şimşek, "Suriye'nin istikrarı, refahı Suriye'deki başarı bizi gururlandırır ve bizim için önemlidir" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ŞAM - Maliye Bakanı Şimşek, "Türkiye son dönemde büyük bir değişim ve dönüşümden geçiyor, benzer bir değişim ve dönüşümü burada da görmeyi, bölgenin istikrarı, refahı ve iki ülkenin geleceği açısından çok yararlı buluyorum" dedi.

Halep'teki temaslarını tamamladıktan sonra, Suriye'nin başkenti Şam'a geçen Bakan Şimşek, Suriye Maliye Bakanı Muhammed El Hüseyin, Türkiye Suriye İlişkilerinden Sorumlu Suriye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Asistanı Hasan Türkmani ve Ulaştırma Bakanı Yarob Bedr ile görüştü.

Bakan Şimşek, Suriye Maliye Bakanı Hüseyin'i, başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Suriye'deki gelişmeleri takdirle karşıladığını belirten Şimşek, son yıllarda çok önemli reformların uygulandığını ve sonuçlarının çok güçlü ekonomik performans olarak çıktığını görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.

Şimşek, şöyle konuştu:

"Türkiye son dönemde büyük bir değişim ve dönüşümden geçiyor. Benzer bir değişim ve dönüşümü burada da görmeyi, bölgenin istikrarı, refahı ve iki kardeş komşu ülkenin geleceği açısından çok yararlı buluyorum. Ortak noktalarımız o kadar güçlü ki, iki ülke olarak biz et ve tırnak gibiyiz. Bu nedenle Suriye'nin istikrarı, refahı Suriye'deki başarı bizi gururlandırır ve bizim için önemlidir."

Bu konularda ilginizi çekebilir