Tüzel gazeteciler için 'yıpranma hakkı' istedi

Bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, gazetecilere "yıpranma hakkı"nın tekrardan verilmesi için kanun teklifi verdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
ANKARA - Bağımsız İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, gazetecilerin "yıpranma hakkı"nın geri verilmesine ilişkin hazırladığı kanun teklifini, TBMM Başkanlığına sundu.
Tüzel, konuyla ilgili Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Ercan İpekçi ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Ankara Temsilcisi Taylan Erten ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Bugün 97 gazetecinin tutuklu olduğunu belirten Tüzel, bu kişilerin terör örgütüyle bağlantılı olduğu açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ileri sürdü. Masumiyet karinesi ilkesinin gözardı edildiğini iddia eden Tüzel, gazetecilerin, güvence altında bulunduğu, baskının olmadığı bir ortamda çalışmalarının önemini anlattı.
"Yıpranma hakkının" bir imtiyaz olarak görülmemesi gerektiğini vurgulayan Tüzel, gazetecilerin de yıpranma hakkı tanınan meslek gruplarıyla aynı şartlarda çalıştıklarını ifade etti.
TGS Başkanı İpekçi de Tüzel'e kanun teklifinden dolayı teşekkür etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, gazetecilerin "yıpranma hakkı" ile ilgili "bana çalışma getirirlerse Bakan'a ilgilenmesi için talimat veririm" açıklamasını memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen İpekçi, ancak aynı sözleri 2008'de de duyduklarını dile getirdi.
Bu konularda ilginizi çekebilir