Tuzla Belediye Başkanı Yıldız, AKP'den ihraç edildi

AKP İstanbul İl Başkanlığı, Yıldız'ın 29 Temmuz'da partiden ihraç edildiğini açıkladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - AKP İstanbul İl Başkanlığı, hakkındaki suçlamalar nedeniyle İçişleri Bakanlığınca açığa alınan Tuzla'nın Akfırat Belde Belediye Başkanı Hilmi Yıldız'ın 29 Temmuz'da partiden ihraç edildiğini bildirdi. 

Partiden yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın ve yayın organlarında Hilmi Yıldız hakkında "Akfırat Beldesinin AKP belediye başkanı" şeklinde ifadelerin yer aldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: 

"Bu ifade gerçek dışıdır ve yanlıştır. Akfırat Belediye Başkanı Yıldız, 29 Temmuzda AKP'den ihraç edilmiştir. Söz konusu kişi, AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu'nun 1 Temmuz 2008 tarihli toplantısında alınan karar gereğince, 'Parti üyeliğine yakışmayan ve partinin kamuoyu nezdinde itibar ve imajını zedeleyici tutum ve davranışlarda bulunması sebebiyle' parti üyeliğinden temelli ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmiş ve 29 Temmuz 2008 tarihli Disiplin Kurulu kararıyla da parti üyeliğinden oy birliğiyle kesin ihraç edilmiştir. Dolayısıyla söz konusu kişinin partimizle hiçbir ilgisi yoktur."