TV reklamlarının süresi uzadı

Televizyonda yayınlanan reklam sürelerinde yüzde 13 oranında artış yaşandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Medya Takip Merkezi'nin (MTM), 2010 yılında 12 TV kanalında yaptığı reklam ölçümlemesine göre, televizyonda yayınlanan reklam sürelerinde yüzde 13 oranında artış yaşandı.

MTM Medya Takip Merkezi, 2010 yılında markaların reklam yatırımlarını mercek altına aldı. Reytingi yüksek 12 TV kanalı üzerinden yapılan reklam ölçümlemesine göre; geçen yıl 2 bin 178 marka, toplam 3 milyon 2 bin 685 reklam spotunu 18 bin 77 saat boyunca, ekranlar aracılığıyla tüketicilere sundu.

MTM'nin raporuna göre, geçen yıl TV mecrasına en çok reklam veren kurum, Unilever oldu. 24 markası için verdiği reklamlar ile ekranlarda sıkça yer bulan kurum, yıl boyunca toplam 144 bin 91 reklam spotunu, 768 saat boyunca hedef kitlenin ilgisine sundu.

En çok reklam yatırımı yaptığı ilk beş markası ise sırasıyla Knorr, Cif, Algida Magnum ve Lipton oldu. Unilver'in reklamları önceki yıla oranla yüzde 24 düşmesine rağmen, en çok reklam veren firmalar arasında birinci sırada yer alması dikkat çeken bir diğer gelişmeydi.

En çok reklam yatırımı yapan ikinci firma olan Turkcell 84 bin 422 reklam spotuyla ikinci sırada yer alırken, sürede üçüncü olan Procter&Gamble üçüncü spot adedine göre ise ikinci sıraya yerleşti.

Yıl boyunca 12 markası için verdiği reklamlar ile tüketicinin karşısına çıkan Procter&Gamble'ın en çok reklam yatırımı yaptığı ilk üç markası ise sırasıyla İpana, Ariel ve Prima oldular.

Bu konularda ilginizi çekebilir