U2 konseri coşkulu geçti

İki kez sahneye dönen grubun solisti Bono, Zülfü Livaneli ile düet yaptı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Rock müzik grubu U2, İstanbul'da Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen müzikseverlere unutulmaz bir konser verdi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilen, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile İstanbul Avrupa 2010 Kültür Başkenti Ajansı Yürütme Kurulu Başkanı Şekip Avdagiç'in yanı sıra grubun binlerce hayranının izlediği konser, U2 grubunun 2 saat 10 dakikalık etkileyici bir performansına sahne oldu. 

Konser öncesinde saat 19.30'da İngiltere'nin en önemli alternatif rock gruplarından Snow Patrol sahne aldı.

1 saat geç başladı

Konser nedeniyle Atatürk Olimpiyat Stadı'nın bulunduğu bölgede yaşanan trafik yoğunluğu nedeniyle konsere gelen müzikseverler stada konser başladıktan sonra da girmeye devam ettiler. Başlangıç saati 21.00 olarak duyurulan konser, ancak bir saatlik gecikmeyle başladı. Konserde, U2'nun vokalisti Paul David Hewson (Bono) ile grubun diğer üyeleri sahneye, hazırlanan platform üzerinden yürüyerek geldiler. Grubun solisti Bono, bir kaç şarkı seslendirdikten sonra stadı dolduran müzikseverlere kendi dilinde "Hoşgeldiniz" diyerek teşekkür etti.

İstanbul'a gelmenin ve burada bulunmanın kendisi için önemli olduğunu ifade eden Bono, dün Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayan Boğaz Köprüsü'nde yürüdüğünü anlattı. Sanatçı, bu yürüyüş sırasında kendisine Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın da eşlik ettiğini hatırlatınca, bazı müzikseverler tarafından ıslıklandı.

Bunun üzerine Hewson, bir daha siyasetçilerden bahsetmeyeceğini söyledi. Daha sonra son albümü "No line on the Horizon"dan parçalar seslendiren Bono'nun şarkılarına, binlerce hayranı da eşlik etti.

"Yiğidim aslanım burda yatıyor"

Konser sırasında bir kadın seyirciyi sahneye çıkaran Bono, bir şarkısını sahneye oturttuğu hayranının dizlerine uzanarak söyledi. Bono, daha sonra kadın hayranıyla birlikte seyirciler arasına kurulan platforma yürüyerek burada dans etti.

Bono, konseri sırasında sanatçı Zülfi Livaneli'yi de sahneye çıkardı. Livaneli, Bono'nun şarkısına eşlik ederken, İrlandalı bir şairden de dizeler okudu ve ardından "Yiğidim aslanım burda yatıyor" parçasını söyledi.

Konserinin sonunda sevenlerine sabrettikleri için teşekkür ederek, "Arayı açmayalım" dileğinde bulunan Bono, sevenlerine AIDS ilacı alamayanlara yardım ettikleri için ayrıca teşekkür etti.

Konserini tamamladıktan sonra müzikseverlerin uzun süreli alkışları üzerine iki kez sahneye dönen Bono, konserin ardından ekibiyle birlikte dinleyicilerini selamladı.

Bu konularda ilginizi çekebilir