Uçak pistten çıktı

Atatürk Havalimanı'nda pistten çıkan Azerbaycan Havayollarının Bakü-İstanbul seferini yapan yolcu uçağının ön dikmesi kırıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Atatürk Havalimanı'nda pistten çıkan Azerbaycan Havayollarının Bakü-İstanbul seferini yapan yolcu uçağında 2'si bebek 121 yolcu ile 2'si pilot 5 kabin memuru olmak üzere 7 mürettebat olduğu bildirildi.

Kuyruk tescili 4KAZ04 olan Azerbaycan Havayollarına ait 075 sefer sayılı Airbus A319 tipi yolcu uçağı, piste indikten sonra aprona ulaşımı sağlayan bağlantı yoluna giremeyerek pistten çıktı.

Uçaktaki 121 yolcu tahliye edilerek terminale alınırken, uçağın pistten çıktığı bölgede itfaiye ve ambulans araçları da tedbir aldı.

Uçağın ön dikmesinin kırıldığı ve 2 motorunun da piste oturduğu gözlendi.

"Sakin olmamızı söylediler"

Azeri yolcu Tevfik Akhundov, Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarına yaptığı açıklamada, inişin ardından bir sarsıntı hissettiklerini belirterek, "Pilot ve uçuş ekibi bize sakin olmamızı söyledi" dedi.

Azerbaycan'da bir inşaat şirketinde çalışan yolculardan Erdoğan Daldal da uçağın hızlı bir şekilde iniş yaptığını, daha sonra duramayarak pistten çıktığını belirterek, "Uçak sarsılarak durdu. Bu sırada uçağın içini duman kapladı. Yolcular panik yaşadı. Bir süre sonra bizi uçaktan indirip terminale götürdüler" diye konuştu.

Öte yandan, onarılarak uzatılan pistte meydana gelen kazanın nedeni soruşturulurken, yetkililer, "uçağın piste geç teker koyduğunu, uçağın iniş takımlarında bulunan lastiklerin aşınmış olduğunu, iniş sırasında frenlemeye yardımcı flapların ve motor frenleme sisteminin de devreye sokulmadığını" ifade ettiler.

Kapatılan pist yeniden açıldı

Azerbaycan Havayolları uçağının pistten çıkması nedeniyle hava trafiğine kapatılan 05-23 pisti, yeniden uçak iniş ve kalkışlarına açıldı.

Alınan bilgiye göre, Azerbaycan Havayolları uçağının pistten çıkması nedeniyle saat 10.38'den beri hava trafiğine kapatılan 05-23 pisti, uçağın kurtarıcılar tarafından hangara çekilmesinin ardından saat 14.00'den itibaren yeniden hava trafiğinin kullanımına alındı.

  

Bu konularda ilginizi çekebilir